Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı

Bartın Belediyesi tarafından bu sene 5.'si düzenlenen Uluslararası Bartın Resim ve Sanat Çalıştayı başladı. Akın, 'Kara kalemlerin, fırçaların, boyaların konuştuğu çalıştay programı 4 Eylül Pazar günü başladı. 09.00'da Ankara'dan Bartın'a hareket eden heyet, Bartın'a hayran kaldılar'dedi.

Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı

Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı

Bartın Belediyesi tarafından bu sene 5.’si düzenlenen Uluslararası Bartın Resim ve Sanat Çalıştayı başladı. Akın, “Kara kalemlerin, fırçaların, boyaların konuştuğu çalıştay programı 4 Eylül Pazar günü başladı. 09.00’da Ankara’dan Bartın’a hareket eden heyet,  Bartın’a hayran kaldılar”dedi. 

 4-10 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çalıştayta ortaya çıkan sanat eserleri düzenlenen sergi ile sanatseverlerle buluşturulacak. Çalıştaya birbirinden değerli isimler katılıyor. Çalıştay süresince Bartın’da misafir olan ressam ve akademisyenler, 7 gün boyunca Bartın’ın tarihi, coğrafi, sosyal ve kültürel değerlerini inceleyerek tuvallerine işliyorlar.

15 Ressam ve Akademisyen Katılıyor

Büyük önem verilen Çalıştaya bu yıl;  Ressam Erkan Geniş, Rusya’dan Ressam Anna Barlas, Özbekistan’dan Farida Hamitovna,  Bulgaristan’dan Ressam/Kuratör Aynur Mahmudova Kaplan, Rusya’dan Ressam Tatiana Kirillova, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi İranlı Parvin Ghorbanzadeh Dizaji, Azerbeycan’dan Vahit Novruzov, Ressam Nilgün Ayşecik Çevik, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Kerim Laçinbay,  Ressam/Galeri Yöneticisi Yusuf Tarım, Ressam Savaş Simitli,  Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Emekli Dekanı Prof. Dr. Zuhal Arda, Heykeltraş Hüsna Dişbudak, Ressam Hüseyin Sartaş ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Yıldırım katılıyor. 

Bartın’a Hayran Kaldılar

Kara kalemlerin, fırçaların, boyaların konuştuğu çalıştay programı 4 Eylül Pazar günü başladı. 09.00’da Ankara’dan Bartın’a hareket eden heyet, Bartın’da saat 13.30’da öğle yemeğinde buluştu. 15.00’da çalışma alanını inceleyerek, kent merkezini ve müzeleri gezdiler. 19.00’da Akşam yemeği ile günü tamamlayan ressam ve akademisyenler, 5 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da kahvaltı programının ardından çalışmaya koyuldu. Saat 13.30’da Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen öğle yemeği sonrası gün boyu çalışmalar sürdürüldü. 2.günün programı da akşam yemeği ile sona erdi.

7 gün serecek olan Çalıştay programı şu şekilde;

6 Eylül 2022 Salı

09.00- Kahvaltı

09.30- Galla (Kadınlar) Pazarı Gezi

10.30 – Çalışma Zamanı

13.00 – Öğle Yemeği (Gazhane)

14.00 – Çalışma Zamanı

17.00 – Köypark Gezisi

19.00 – Köyparkta Mangal

 7 Eylül 2022 Çarşamba

09.30- Kahvaltı

10.00- Çalışma Zamanı

13.00 – Öğle Yemeği (Gazhane)

14.00 – Çalışma Zamanı

18.00 –Akşam Yemeği

 8 Eylül 2022 Perşembe

09.00 – Kahvaltı

10.00 – Belediye Başkanı Cemal Akın’ı Makamında ziyaret

11.00 – Çalışma Zamanı

13.00 – Öğle Yemeği (Gazhane)

14.00 – Çalışma Zamanı

17.00 – Amasraya Hareket

19.30 – Amasra’da Akşam Yemeği

 9 Eylül 2022 Cuma

09.00 – Kahvaltı

10.00 – Çalışma Saati

13.00 - Öğlen Yemeği (Gazhane)

14.00 – Çalışma Saati

17-30 – Tekne Gezisi

18.30 – Akşam Yemeği (Çağlayanda Piknik)

 10 Eylül 2022 Cumartesi

09.30 – Kahvaltı

11.00 – Çalışma Saati ve Sergi Hazırlığı

14.00 - Öğlen Yemeği (Gazhane)

15.00 – Çalışma Saati ve Sergi Hazırlığı

17.00 – Sergi Açılışı

20.00 - Akşam Yemeği

 11 Eylül 2022 Pazar

09.30 – Kahvaltı

11.00 – Ankara’ya Hareket

Bartın Belediyesi Yaraların Sarılmasına Destek Verdi

“GEÇMİŞ OLSUN ULUS VE ABDİPAŞA”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi olarak Ulus ve Abdipaşa’da meydana gelen yaka seli sonrası bölgeye gereken desteği vererek yaraların sarılmasına katkı sağladık” dedi

Bartın’ın Ulus ilçesi ve Abdipaşa beldesinde yağış sonrası yaka seli oluştu. Yağışlar nedeniyle bazı ev ve işyerlerini sular basarken vatandaşlar su basan ahırlarındaki hayvanlarını, ev ve iş yerlerindeki eşyalarını kurtarmak için seferber oldu. Bartın-Karabük yolu da taşkınlar nedeniyle kısa sürede olsa ulaşıma kapandı. Yaşanan yaka selleri sonrası bölgeye gereken desteği veren Bartın Belediyesi, vatandaşların yanında yer alarak, yaraların sarılmasına katkı sağladı. Afetin hemen ardından bölgeye giden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, görev alan personele kolaylık dileyerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Allah Böyle Afetleri Bir Daha Yaşatmasın”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emre Önder ile birlikte sele maruz kalan bölgelerde incelemelerde bulunan Başkan Akın, gerekli talimatları verdi. Akın, inceleme sonrası yaptığı açıklamasında; “Hafta sonu aşırı yağış nedeniyle yaka seline maruz kalan Ulus ilçemiz ve Abdipaşa beldemizde itfaiye ekiplerimizle motopomplar, dalgıç pompalar, vidanjör ile su basan binalardan suyu boşaltma çalışması yaparak, sel suyu bertaraf çalışmalarına destek verdik. Yıkama ve temizlik çalışmasında üzerimize düşen ne varsa yerine getirdik. Bartın Belediyesi olarak esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduk. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah böyle afetleri bir daha yaşatmasın” dedi.

Başkan Kütüphane Ve Sanat Evi’nin Açılışına KatıldıBelediye Başkanı Cemal Akın “Büyük önem verdiğimiz bu kütüphanemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir ile birlikte Akpınar Köyü’nde Ferda Balkaya Çetin tarafından gerçekleştirilen Bartın Belediyesi’nin de destek verdiği Ferda Balkaya Çetin Kütüphane ve Sanat Evi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Akın; “Ferda Balkaya Çetin tarafından gerçekleştirilen Bartın Belediyesi olarak da destek verdiğimiz Ferda Balkaya Çetin Kütüphane ve Sanat Evi’nin açılış töreninde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyük önem verdiğimiz bu kütüphanemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Geçmiş olsun Amasra!”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Amasra ilçesinde 2 kafe ve 3 büfede yangın çıktı. Kafenin mutfağında çıkan yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle yan taraftaki kafe ve büfelere de sıçradı. Bartın Belediyesi İtfaiyemizin de 3 araç ve 7 personel ile destek verdiğimiz söndürme çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları gerçekleşti. Tesellimiz can kaybı yaşanmamasıdır. Yüce rabbim herkesi afetlerden korusun” dediAmasra ilçesinde 2 kafe ve 3 büfede yangın çıktı. Kum Mahallesi Turgut Işık Caddesi'nde bulunan bir kafenin mutfağında çıkan yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle yan taraftaki kafe ve büfelere de sıçradı. Olay yerine kısa sürede gelen Bartın Belediyesi İtfaiye Ekipleri de yangının söndürülmesine destek verdi. Yangın 1,5 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Yangında aynı alandaki 2 kafe ve 3 büfe kullanılamaz hale geldi.

“Tesellimiz Can Kaybı Yaşanmamasıdır”

Yangından olumsuz etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bu sabah çıkan yangında işyerleri yanan esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Birçok kurumla birlikte Bartın Belediyesi İtfaiyemizin de 3 araç ve 7 personel ile destek verdiğimiz söndürme çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Tesellimiz can kaybı yaşanmamasıdır. Yüce rabbim herkesi afetlerden korusun” dedi.

Ağdacı’da üstyapı çalışmaları devam ediyor

Akın, hasar gören yollarda başlatılan sıcak asfaltla ile yol düzenleme çalışmaları devam ediyor” dedi.

Ağdacı Mahallesi Fakülte Caddesi’nde doğalgaz çalışmalarının ardından Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen üstyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Ağdacı Mahallemizde doğal gaz çalışmalarının ardından, kanalizasyon hattı ile ilgili çalışmaları da gerçekleştirdik. Altyapı çalışmaları nedeniyle yollar hasar görmüştü. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hasar gören yollarda başlatılan sıcak asfaltla ile yol düzenleme çalışmaları devam ediyor. Zemin tesviye çalışmaları tamamlanan noktalarda sıcak asfalt ile yol düzenleme çalışması gerçekleştiriyoruz” dedi.

İlaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor

Cemal Akın, “Belediye olarak larvalara yaptığımız ilaçlamalarla yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçiyoruz” dedi.

Bartın Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 5 ayrı ekip tarafından Bartın merkez mahallelerinde ve İnkumu’nda sinek, uçkun ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Hava sıcaklıklarının artması ile ortaya çıkan sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kenti sağlıklı çevre ile buluşturan belediyecilik anlayışımızla Belediye olarak larvalara yaptığımız ilaçlamalarla yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçiyoruz” dedi.

Sıtmayanı caddesi ve yukarı sokak’ta söküm çalışmalarına başlandı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Kemerköprü Mahallesi Sıtmayanı Caddesi ve Yukarı Sokak yolunda gerçekleştirilen söküm çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları ile birlikte sıcak asfalt ile yeniden düzenleyeceğimiz Kemerköprü Mahallesi Sıtmayanı Caddesi ve Yukarı Sokak’ta söküm çalışmalarına başlandı. Kısa sürede söküm işini tamamlayarak altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Altyapı bakımının ardından da yolu sıcak asfalt ile yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

Başkan Türkiye ikincisi olan Bartınlı öğrenciyi tebrik etti

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknofest, Bilişim Vadisi ve Açıkhack Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği “Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması”nda geliştirdiği projesi ile Türkiye ikincisi olan Bartın Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Enes Mahmut Kulak’ı tebrik ederek, başarılar diledi. Başkan Akın; “Bartın Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Enes Mahmut Kulak kardeşimiz, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknofest, Bilişim Vadisi ve Açıkhack Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği “Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması”nda geliştirdiği projesi ile Türkiye ikincisi oldu. Enes Mahmut kardeşimi, ailesini, eğitim ve öğretimine emeği geçen herkesi kutlar, başarılarının devamını dilerim” dedi.

 

Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı
Uluslararası Bartın Resim Ve Sanat Çalıştayı Başladı