Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarına şiddeti kınadı

Bir hasta yakını tarafından Bartın Devlet Hastanesi Acil Servis çalışanlarına yapıldığı iddia edilen sözlü ve fiziki saldırıyı kınayan ve yetkilileri önlem almaya davet eden Türk Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Besim Coşkun, 'Çıkartılacak olan Sağlıkta Şiddet Yasasında hiç olmazsa 'şiddet uygulanan sağlık çalışanı nefsi müdafaa durumunda karşılık verdiğinde idari ve adli soruşturmaya tabi tutulamaz' diye bir yasa çıkartın sizler bizi koruyamıyorsanız bizler kendimizi koruyalım' dedi.

Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanlarına şiddeti kınadı

Geçtiğimiz Cumartesi günü akşam saat 19:00 sularında Bartın Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen  olayın ardından Türk Sağlık-Sen Bartın Şubesi, bir basın açıklaması yaptı.

Yaşanan olayı kınayarak yetkilileri önlem almaya davet eden Türk Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Besim Coşkun, şöyle dedi:

“Türk Sağlık Sendikası olarak yine alanlardayız, bir hafta sonra yine bir basın açıklaması ile karşınızdayız. Yıllardır çözümü bulunamayan, ilimizde de ilk defa karşılaştığımız sağlıkta fiziki şiddete ne yazık ki geçtiğimiz Cumartesi günü Hastanemizin Acil Servisinde çalışan arkadaşlarımız da maruz kaldılar. Cumartesi günü akşam 19:30 sıralarında tedavisi devam etmekte olan bir hastanın yakınını uyaran nöbetçi hekim hasta yakını tarafından darp edilmiştir, yine olayı engellemeye çalışan Acil Uzmanı olan Doktor hanım ve bir personel arkadaşımız da darp edilmiş ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır.

“Bir de canımızın derdine düşmeyelim”

Biraz önce de belirttiğimiz gibi böyle bir olayın ilimizde ilk defa gerçekleşmesi biz çalışanları son derece üzmüş, yıpratmış ve kızdırmıştır. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Bu iş artık alkışlamak ile olmuyor. Bir gecede çıkartılan yasalar gibi yıllardır Meclis’te bekleyen sağlıkta şiddet yasasını da çıkartın artık. Şu zor şartlarda çalışan bizler bir de canımızın derdine düşmeyelim. Tedirgin bir şekilde görev yapmayalım. Biz Sağlık Çalışanları her türlü zorluğa, olumsuzluğa, şiddete, mobbinge ve duyarsızlığa karşı yine görevimizin başındayız ve görevimizin başında olmaya da devam edeceğiz biz tabiri yerindeyse bu kışı da atlatacağız ama yediğimiz ayazı unutmayacağız. Çıkartılacak olan Sağlıkta Şiddet Yasasında hiç olmazsa ‘şiddet uygulanan sağlık çalışanı nefsi müdafaa durumunda karşılık verdiğinde idari ve adli soruşturmaya tabi tutulamaz’ diye bir yasa çıkartın sizler bizi koruyamıyorsanız bizler kendimizi koruyalım.

“Bu olaylar son bulsun”

Yıllardır sözünü verdiğiniz ama yerine getirmediğiniz 3600 ek göstergeyi vermediniz. Şiddet yasasını çıkartın da hiç olmazsa çalışana şiddet uygulayan kişiye bir yıl sağlık hizmetlerinden ücretli yararlanmasını sağlayın. Çıkacak olan yasada iyi hal hali olmasın ‘pişman oldum’ deyip şiddeti uygulayan kişi ceza almadan kurtulmasın ve bu olaylar son bulsun.

Biz Sağlık çalışanları olarak görevimizi tam yerine getirdiğimizden dolayı hiçbir sorunumuzun olmadığı düşünülmektedir. Yetkililer tarafından halı altına süpürülen göz ardı edilen onlarca sorunumuz bulunmaktadır. Bunların en başında da sağlıkta şiddet gelmektedir. Yüze 3.5, yüzde 4 zam verdiğiniz bizlere hiç olmazsa bu yasayı çıkartarak az maaşla ama güvende çalışmamızı sağlayın.

“Olayın takipçisiyiz”

Hafta sonu gerçekleşen bu üzücü ve utanç verici olay sonrası arkadaşlarımız gerekli idari ve adli şikayetlerini yapmışlardır. Biz de Türk Sağlık Sendikası olarak arkadaşlarımızın her şartta yanındayız ve olayın takipçisiyiz. Bu çirkin olaya maruz kalan çalışma arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor ve olayın faillerini şiddetle kınıyoruz.”