Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Özel İdaresine bağlı Akçamescit'teki Güneş Enerjisi Tesisi ile Beton Parke Üretim Tesisini ve çalışmaları devam eden Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Özel İdaresine bağlı Akçamescit’teki Güneş Enerjisi Tesisi ile Beton Parke Üretim Tesisini ve inşaat çalışmaları devam eden Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın da bulunduğu ziyaretlere Akçamescit’teki Güneş Enerjisi Tesisiyle başlayan Tunç, Başkan Dursun’dan tesisle ilgili bilgi aldı. Tesisin yıllık 180 bin ila 200 bin lira arasındaki enerji ihtiyacını karşıladığını ve İl Özel İdaresi olarak aldıkları meclis kararıyla Bartın'da yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması ile ilgili örnek olmaya çalıştıklarını ifade eden Kenan Dursun “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansıyla bir iş birliği içerisinde, buradan aldığımız hibe desteği ile  300 bin liraya yakın İl Özel İdaremizin öz kaynağından buraya eş finansman desteği yaptık. 5 dönüm arazide bin panelle kurmuş olduğumuz 276 KW saatlik enerji üretebilecek bu tesisin 2014 yılındaki maliyeti 1 milyon olmuştur. Bizim hedefimiz öncelikle bu işe yatırım yapanları teşvik etmekti. Birde İl Özel İdaremizin harcamış olduğu elektrik enerjisini burada mahsuplaşmaktı. Burada yapmış olduğumuz üretimle yılda 300 bin KW elektrik ürettik. 2019 yılı bütçe içi işletmemizi ilgili firmadan aktarılan 300 bin lira gibi bir rakam söz konusu. Bunun 180 bin lirası İl Özel İdaremizin il genelinde harcamış olduğu elektrik nedeniyle mahsuplaştığı tutardır. 100 bin liraya yakın, 90 bin liranın üzerinde de artı bir gelir elde etmiş olduk. Özendirme gayretimiz de hala devam ediyor. Tüm kamu kuruluşlarının bu şekilde arazilerinde bu sistemi kurması doğrudur diye düşünüyoruz. Bu yapılan uygulamadan sonra 5 dönümlük arazide yapılan bir uygulamadan elde edilen gelirin düşük olmadığını düşünüyoruz. Burası bir örnek oldu" dedi.

Tunç: “Beton Parke Üretim Tesisi illere örnek oldu”

 Bu tesisi Bartın’a ve İl Özel İdaresine kazandırdıkları için Kenan Dursun’a ve tüm meclis üyelerine teşekkür eden Yılmaz Tunç, ardından yine İl Özel İdaresine ait Beton Parke Üretim Tesisini ziyaret etti. Tesis çalışanlarına kolaylıklar dileyen Tunç, “Bartın İl Özel İdaresi Beton Parke Üretim Tesislerini ziyaret ettik. İl Genel Meclisi Başkanımız Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin ile birlikte çalışanlara kolaylıklar diledik. Bartın İl Özel İdaresi diğer illere örnek olacak bir çalışmayı hayata geçirdi. Kurulan tesiste köylerimizin ihtiyacı olan kilit parke ve beton yollar için gerekli beton daha uygun fiyatla ve daha kaliteli üretilerek daha fazla yere hizmet götürme imkanı sağlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.  

Dursun: “Maliyeti yarı yarıya düşürdü”

Kilit Parke Yapım ve Beton Santrali Tesisinin 4,5 milyon TL’ye kurulduğunu dile getiren Kenan Dursun ise  “İl Özel İdaresi olarak bu işin öncülüğünü üstlendik. Kuru beton sistemi ile yol yapmak geçmiş alışkanlıklardan daha zor bir alışkanlık. Bunun için biz Bartın’da İl Genel Meclisi kararlarımızla önce santralini kurduk. Bunun neticesinde de 6 metre genişliğinde, 20 santimetre yüksekliğindeki ana grup yollarını uyguluyoruz. Kurarken çok araştırdık. Sıcak asfalt varken kuru betona ne ihtiyaç var diye eleştiri de aldık. Bunun araştırmasını geniş bir şekilde yaptık. Beton yolu kendi şantiyemizde, tesislerimizde üretiyoruz ve maliyeti 200 bin lira. Yani 1 kilometrelik yolu sıcak asfalttan yarı yarıya mal etmiş olduk.  1 kilometre asfaltın yerine 200 bin lira maliyetli yapılan beton yollar, asfalta göre de üç kat daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Bartın’da ilk kez Mugada yolu güzergahında kullandığımız  beton yolları artık diğer köy yollarına da uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Hastane inşaatı devam ediyor

Yılmaz Tunç son olarak çalışmaları devam eden Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatını inceledi. Burada da çalışmalarla ilgili bilgi alan Tunç, Bartın 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ederek, proje müdüründen çalışmalar hakkında bilgi aldık, çalışanlarımıza kolaylıklar diledik.  Çalışmalar tamamlandığında hastanemiz 198 Milyon TL proje maliyetli, 400 yataklı ve bu sayı 480’e yükseltilebilir,  132 poliklinik odası, 66 yoğun bakım yatağı, 58 acil servis yatağı, 24 Ameliyathane, 24 Diyaliz Ünitesi, 730 Araçlık otopark 127 bin  metrekare arsa, 94 bin  metrekare kapalı alan ve 11 bin  metrekare oturum alanına sahip bir hastane olacak. Bartın’ımıza ve bölgemize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

 

Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme
Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme
Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme
Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme
Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme
Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme
Tunç'tan Özel İdare Tesislerinde inceleme