Tunç 'Kadınlarımız bizim baş tacıdır'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı, Tunç, mesajında: 'Toplumun yarısını oluşturan, huzurlu ve mutlu bir aile yapısının tesis edilmesinde, güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında her zaman en önemli rolü oynamış bulunan, tarihimizde de büyük kahramanları dünyaya getirerek tarihin sürecinde büyük değişimlere yol açan, önderlikleriyle tarihimize damgasını vuran kadınlarımız bizim baş tacımızdır.' Dedi.

Tunç 'Kadınlarımız bizim baş tacıdır'

“Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık”

Kadınlarımızın her alan aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkânlardan eşit bir biçimde yararlanmaları için “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” anlayışımızla hükümetlerimiz döneminde kadınlarımıza yönelik devrim niteliğinde Anayasal ve yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Kadınlarımıza büyük önem verilmiş, kadınlarımızın siyasete aktif katılımlarının sağlanması, kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve kadınlarımızın şiddetten korunması için gerekli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. AK Parti olarak Kadınlara pozitif ayrımcılık getiren Anayasa değişikliklerine imza attık. Türk Ceza Kanunumuzda kadınlara karşı işlenen suçların cezalarını artırdık. Kadınlarımızın şiddete maruz kalmadıkları bir ortamı oluşturmak için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla ve hassasiyetle sürdüreceğiz.

“İş hayatında kadınlarımıza destek”

 Kadın ve gençlerin işe alınmalarını teşvik için ilave istihdamda 5 yıl süre ile sigorta primlerini devletin ödemesi imkanını getirdik, özürlü çocuğu olan annelere 5 yıl erken emekli olma imkanı getirdik, esnaf ve KOSGEB kredilerinde kadınlarımıza verilecek kredi miktarlarını daha yüksek tuttuk. Kadınlarımızın işgücünde daha aktif olması adına politikalarımızı şekillendiriyoruz. Bunun neticesinde 2002 yılında yüzde 23 olan kadınların katılım oranını, yüzde 40’lara çıkarmayı başardık.

“Çalışan annelere kolaylıklar getirdik”

Çalışan annelere doğum iznini 16 haftaya kadar uzattık, doğum nedeniyle çalışılamayan günleri borçlanma imkanı getirdik. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesinin sağlandığını, İşçi ve memur tüm çalışan kadınların doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı tanındığını söyledi.

“Her alanda ayrımcılığa son verdik”

AK Parti iktidarında, kadınlarımızın güçlenmesini sağladık ve kadınlarımız arasında adaleti sağlayan bir zihniyet devrimini gerçekleştirdik. Kadınlarımızın senelerce maruz kaldığı ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bu devrim niteliğindeki köklü değişikliklerle kadınlarımız ilk kez kılık kıyafetinden dolayı hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan bakan, milletvekili, belediye başkanı, belediye meclis üyesi olma hakkına kavuştu. Kamu kurum ve kuruluşlarında da tüm karar alma mekanizmalarında da kadınlarımıza başörtü ile çalışma özgürlüğünü kazandırdık. Bu sayede yıllarca ayrımcılığa neden olan temel bir insan hakkı ihlaline son verdik.

“Kadın haklarını geliştirmeye devam edeceğiz”

“Kadınlarımızın sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik değişiklikler, kız çocuklarımızın eğitimine yönelik çalışmalar, Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair çalışmalar, Ceza mevzuatımızda Kadınlarımızı ve Aileyi koruyacak düzenlemeler başta olmak üzere bu güne kadar kadınlarımız lehine yapılan iyileştirmeleri gelinen son nokta olarak görmüyoruz” diyen Milletvekili Tunç, “Bundan sonra da Kadınlarımızın daha iyi bir hayat standardına kavuşmaları için her alanda gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Senenin her günü hatırlayarak, gereken hassasiyeti göstermeye devem edeceğiz

Tunç mesajında: “8 Mart tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır, bizler kadınlarımıza senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtiyor, bu vesileyle başımızın tacı olan ve yarınlarımızın mimarı kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyor, 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum.” Dedi.