Sepet örücülüğü kursu yıl sonu sergisi açıldı

Bartın Belediyesi Sepet Örücülüğü Kursu'nun yıl sonu sergisinde, geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan 100'ün üzerinde el emeği ürünler beğeniye sunuldu

Bartın Belediyesi Sepet Örücülüğü Kursu’nun 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında düzenlenen yıl sonu sergisi, vatandaşların yoğun ilgisiyle açıldı. Sergide, yaklaşık 50 kursiyerler tarafından geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak hazırlanan 100’ün üzerinde ürün yer aldı. Mısır soymağı, ambalaj kâğıtları ve gazete kâğıtlarının değerlendirilmesiyle ortaya çıkarılan sepet, avize, gibi dekoratif ürün ve çeşitli el işi eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kurs eğitmeni Özgül Leyla Gözler, sergide yer alan ürünlerin tamamen geri dönüşüm materyallerinden üretildiğini belirterek, kadınların el emeğiyle ortaya çıkan bu çalışmaların hem çevre bilincine katkı sağladığını hem de ekonomik kazanç oluşturduğunu ifade etti. Sergide el emeği ürünlerini satışa sunan kadınların en ekonomisine yaptığı katkı takdir edildi. Seneyi değerlendiren Eğitmen Gözler, “50’den fazla kursiyerimle birlikte tüm yıl boyunca yaptığımız ürünleri sergiledik. Büyük bir emek var. Aynı zamanda öğrencilerimle çok güzel anılar biriktirdim. Hatta yaz günü de kursa devam etmek istiyorlar.

Bartın’da ev hanımlarının çoğunlukla tercih ettiği örücülük, hem geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılması hem de kadınların üretime katılımının desteklenmesi açısından önemli bir örnek oluşturuyor.

HABER: Eda Koç