Sağlıklı Yaşam ödülü Amasra'nın

Amasra Belediyesi, 2019'daki Avrupa Hareketlilik Haftasında düzenlediği etkinlikler dolayısıyla Sağlıklı Kentler Birliği'nden 'Sağlıklı Yaşam' ödülü aldı.

Sağlıklı Yaşam ödülü Amasra'nın

Amasra Belediyesi, 2019’daki Avrupa Hareketlilik Haftasında düzenlediği etkinlikler dolayısıyla Sağlıklı Kentler Birliği'nden "Sağlıklı Yaşam" ödülü aldı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ödülle ilgili “ 2019 yılında Avrupa Hareketlilik Haftası Amasra Etkinliklerinde, sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptığı programlar neticesinde, büyükşehir belediyeleri arasından sıyrılıp, Sağlıklı Kentler Birliği'nden "Sağlıklı Yaşam" ödülü Amasra Belediyesi'nin oldu. Projede destekleri için Amasra Eğitim-Sen, Amasra Yelken Kulübü, Amasra Spor Kulübü, Çekül Amasra, Amasra Kültür ve Turizm Derneği, Bartın Pedaldaşlar ve bireysel olarak desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Bu ödül hepimizin” dedi.

Çakır, Gaziler Gününü kutladı

19 Eylül Gaziler Gününü de kutlayan Başkan Çakır, “Bu önemli gün, aynı zamanda, Sakarya meydan muharebesinde yaralandığı halde, zafer kazanılana kadar cepheden ayrılmayarak, milletimiz ve ordumuz, için örnek bir fedakarlık sergileyen Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, “Gazi”lik unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilmiştir. Gazilik unvanının ardından Mustafa Kemal Atatürk gönderdiği telgrafta “Kahraman Türk ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin Millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerini hatırlayarak bugün, Asil Türk milletinin bağımsızlığını ve kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ile canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimizin şeref ve şan günüdür. “Gaziler Günü” vesilesiyle, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimizin ve şehitlerimizin anne babalarına, saygıdeğer eşlerine, sevgili evlatlarına değerli yakınlarına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Asil Türk milletinin kahramanlar günü olan Gaziler Günü kutlu olsun” dedi.