SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN HATIRA ORMANI

Orman Haftası kapsamında Bartın'da Covid-19 salgınıyla mücadelede fedakarca çalışan sağlık personeli adına Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı oluşturuldu. Kanlı Türbe Mevkii Aladağ Mahallesinde gerçekleştirilen ağaç dikim töreninde Bartın Valisi Sinan Güner ' Pandemi şartlarında zaten zor şartlarda görev icra eden sağlık personeli bu son bir yılda olağanüstü bir gayret ve başarı göstermişlerdir. Vatandaşların sağlığının korunmasında tüm bileşenlerin içinde yer alan kurum ve kuruluşlarının içinde en önemlilerinden biri elbette sağlık teşkilatıdır. Tekrar teşekkürlerimle beraber tebrik ediyorum' derken 800 fidan toprakla buluşturuldu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN HATIRA ORMANI

Orman Haftası kapsamında Bartın’da Covid-19 salgınıyla mücadelede fedakarca çalışan sağlık personeli adına Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı oluşturuldu. Kanlı Türbe Mevkii Aladağ Mahallesinde gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Bartın Valisi Sinan Güner ve Eşi

Uzm. Dr. Beyhan Güner'in katılımlarıyla yapılan törene Garnizon Komutan Vekili Deniz Kıdemli Aalbay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkan Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, İl Müdürleri ve Sağlık çalışanları katıldı.

Güner: “Olağanüstü bir gayret ve başarı göstermişlerdir”

50 sedir, 250 defne ve 500 kiraz olmak üzere toplam 800 adet fidanın toprakla buluştuğu törende Vali Sinan Güner “Biz yıllarca hatıra ormanları oluşturduk. Şu anda bu projeyi en çok hak eden sağlık çalışanlarımızdır. Her dönemde hak etmişlerdir ancak bu dönemin ayrı bir önemi var. Pandemi şartlarında zaten zor şartlarda görev icra eden sağlık personeli bu son bir yılda olağanüstü bir gayret ve başarı göstermişlerdir. Vatandaşların sağlığının korunmasında tüm bileşenlerin içinde yer alan kurum ve kuruluşlarının içinde en önemlilerinden biri elbette sağlık teşkilatıdır. Tekrar teşekkürlerimle beraber tebrik ediyorum. Yine çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda gösterilen gayretlerinden dolayı sağlık yöneticilerini tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarına karşı şiddeti de kınıyorum, reddediyorum. Bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırılması için de her türlü girişimde bulunacağımı beyan ediyorum.” Dedi.

Pulat: “Cansiperane bir mücadele veriyoruz”

Sağlık çalışanları adına konuşan Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Özkan Pulat ise, “Bir yılı aşkın bir süredir COVİD’le mücadele kapsamında tüm sağlık çalışanları olarak cansiperane bir mücadele veriyoruz. Orman teşkilatımıza bizi düşündükleri için teşekkür ediyoruz. Bir hafta önce 14 Mart Tıp Haftasını kutladık. Bugünde 21 Mart Ormancılık Haftasını kutluyoruz. Umarız diktiğimiz fidanlarla bizimde umutlarımız bu COVİD konusunda yeşeriyor. Özellikle aşı uygulamasından sonra ciddi bir mücadele gücü kazandık. Bununda devamını diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

800 fidan toprakla buluştu

Salgınla mücadelede hayatları pahasına emek sarf eden ve bu uğurda görev şehidi olanların hatırasının yaşatılması adına 8 dekarlık alana 50 adet sedir 250 adet defne ve 500 adet kiraz olmak üzere 800 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Akın: “Zor koşullarda fedakârca hizmet veriyorlar”

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise  şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süredir tüm dünyayı etkisi altına alan salgın tehdidinde bir kez daha anladık ki sağlık ve sağlık sektörünün vazgeçilmez yapı taşları sağlık çalışanlarımız, insanlık için var olan en değerli meslek mensupları arasında yerini önemle korudu. Sağlık çalışanlarımız, ülkemizin her köşesinde, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret göstererek, insanlığa nitelikli yaşam sunma ilkesiyle zor koşullarda fedakârca hizmet veriyor. Pandemi şartlarında zaten gecesi gündüzü olmadan zor şartlarda görev icra eden sağlık personeli bu son bir yılda olağanüstü bir gayret ve başarı göstermişlerdir. Vatandaşların sağlığının korunmasında tüm bileşenlerin içinde yer alan kurum ve kuruluşlarının içinde en önemlilerinden biri elbette sağlık teşkilatıdır. Ben tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tabi ki bu tür etkinlikler ilimiz ve ülkemiz için önem arz ediyor.

“37 çeşit ağaç ve çalı türü dikimi gerçekleştirdik”

Bartın Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Daha Yeşil Bir Bartın İçin Hep Birlikte büyük gayret gösteriyoruz. Ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları kapsamında son olarak gerçekleştirilen fidan dikimi ile birlikte 5 bin 15 adet ağaç ve 13 bin 542 adet çalı türü dikildi. 2009 yılından bu güne gerçekleştirilen Kanlıırmak Yürüyüş Yolu, Yalı Sevgi Parkı Yürüyüş Yolu ve Şükrü Bankoğlu Yürüyüş Yolları, Karaçay Piknik Alanı, Gazhane Kültür Parkı, Yalı Sevgi Parkı, Vefa Park, Kaynarca Spor Kompleksi, Çağlayan Piknik Alanı, Yalı İskelesi, Emekliler Evi ve çeşitli park alanlarına toplamda 37 çeşit ağaç ve çalı türü dikimi gerçekleştirdik. Bu günde Aladağ Mahallesi Kanlı Türbe Mevkiinde Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen sağlık çalışanları anısına hatıra ormanı fidan dikim etkinliği katılarak, salgınla mücadelede hayatları pahasına emek sarf eden ve bu uğurda görev şehidi olanların hatırasının yaşatılması adına 8 dekarlık alana 50 adet sedir 250 adet defne ve 500 adet kiraz olmak üzere 800 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu duygu ve düşüncelerle; ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını’da kutluyor, ormanlarımızın korunması için çalışırken hayatını kaybeden görev şehitlerimizi rahmetle anıyor, daha yeşil bir dünya temennisiyle saygılarımı sunuyorum.”