ORMANLAR İÇİN İLK TOPLANTI BARTIN'DA

2027–2028 yılları Döner Sermaye Bütçe Toplantılarının ilki Bartın'da gerçekleştirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu’nun başkanlığında düzenlenen toplantıda, Bartın Orman İşletme Müdürlüğü’nün gelecek döneme ilişkin faaliyetleri, üretim programları ve bütçe hedefleri kapsamlı şekilde ele alındı.

Toplantıya; Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Bartın Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, ilgili şube müdürleri, işletme müdür yardımcıları ve şefleri katıldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün vizyonu, stratejik planları ve politikaları doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda, sürdürülebilir ve çok fonksiyonlu ormancılık anlayışı kapsamında yapılacak çalışmalar değerlendirildi. İşletme şefleri tarafından sorumluluk alanlarındaki mevcut çalışmalar, 2027 yılı amenajman planı hedefleri, üretim programları ve önümüzdeki yıllarda yapılması planlanan faaliyetler hakkında sunumlar gerçekleştirildi. 

Hedefler ve üretim programları değerlendirildi

Bartın Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Tesis alanında düzenlenen toplantıda, Bartın Orman İşletme Müdürlüğünün mevcut durumu değerlendirilirken, önümüzdeki dönemde uygulanacak ormancılık faaliyetlerine yönelik sunumlar yapıldı.

İşletme şeflerinin, kendi sorumluluk alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından yapılan sunumlarda; mevcut gerçekleşmelerin yanı sıra amenajman planlarında yer alan 2027 yılı hedefleri, üretim programları ve sonraki yıllarda hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar ele alındı.

Bütçenin ormancılık faaliyetlerindeki önemine vurgu

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Bölge Müdürü Oflu, bütçenin ormancılık faaliyetlerinin planlanmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Oflu, “Bütçe yalnızca gelir ve gider kalemlerinden oluşan mali bir tablo değil, sahadaki ormancılık çalışmalarının planlı, zamanında ve etkin şekilde gerçekleştirilmesinin temel araçlarından biridir.” Dedi.

Planlama ve uygulamada uyum

Ormanlarda yapılacak çalışmaların önceden planlanmasının önemine dikkat çeken Oflu, “Amenajman planlarımızda belirtilen 2027 yılı DKGH hedeflerini bugünden planlayıp hazırlıklarımızı tamamladığımız ölçüde kurumsal katma değerimizi en üst seviyeye çıkarabiliriz. Ormanlarımızda biyolojik açıdan ömrünü tamamlayan fertleri, silvikültürel ve teknik esaslar doğrultusunda zamanında sahadan çıkararak hem ormanlarımızın sağlıklı gelişimini destekliyor hem de milli ekonomiye kazandırıyoruz” dedi.

“Uygulanabilir ve gerçekçi bütçeler oluşturacağız”

Her işletme müdürlüğünün kendi koşulları içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Oflu, “Biz bir bütünün parçalarıyız. Ancak her Orman İşletme Müdürlüğümüzü kendi şartları, potansiyeli, hedefleri ve gerçekleşmeleri içerisinde ayrı ayrı değerlendireceğiz. Kaynaklarımızı doğru yerde ve doğru zamanda kullanarak, gelir-gider dengesini gözeten, uygulanabilir ve gerçekçi bütçeler oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Çok fonksiyonlu ormancılık öne çıktı

Toplantıda ormancılık faaliyetlerinin yalnızca ekonomik boyutuyla değerlendirilmemesi gerektiği de vurgulandı. Ormanların ekolojik, ekonomik ve sosyal fonksiyonlarının birlikte gözetilmesinin önemine dikkat çekildi.

Bu doğrultuda koruma, bakım, gençleştirme, üretim ve diğer ormancılık faaliyetlerinin bir bütün halinde planlanması gerektiği ifade edildi.

Toplantılar devam edecek

Bartın’da gerçekleştirilen ilk toplantının ardından 2027–2028 Yılları Döner Sermaye Bütçe Toplantıları, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı diğer Orman İşletme Müdürlükleri ile Fidanlık Müdürlüğünde gerçekleştirilecek toplantılarla devam edecek.

HABER: Eda Koç