Mugada Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu ihale diliyor

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Mugada Sahili 1 Etap Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesinin 17 Şubat'ta ihale edileceğini açıkladı.

Mugada Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu ihale diliyor

 

Mugada Sahili 1 Etap Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesi yapım işi 17 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Milletvekili Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Bartın’ın Sahil bölgelerimizdeki turizm ve çevre yatırımlarına devam ediyoruz. Bu kapsamda Mugada Sahili 1 Etap Bisiklet ve Yeşil Yürüyüş Yolu Projesi yapım işi 17 Şubat 2022 tarihinde Bartın İl Özel İdaresinde gerçekleştirilecek. İhale sürecinin kesinleşmesinden ardından Mugada sahilinde 340 metre uzunluğunda 1 Etap Bisiklet yolu ve Yeşil Yürüyüş Yolunun yapımı 6 ayda tamamlanacak” dedi.

Durun: “Sahillerimizin imar planları, Filyos öngörüsüyle yürütüldü”        

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da Meclisin Şubat gündemi görüşmelerinde Hatipler ve Büyükkızılkum sahil düzenlemesi ve Mugada Yeşil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesiyle ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

“Ülkemizin son dönemde gerçekleştirdiği önemli projelerinden birisi olan Filyos Vadisi Projesinin ilimize olan yakınlığı tüm Bartın’ı olduğu gibi elbette bizleri de heyecanlandırıyor.  O nedenledir ki ilimizin gelişim sürecini büyük ölçüde etkileyecek olan Filyos Projesine hızlı entegre olması gereken başta Filyos Vadisine en yakın turizme uygun deniz sahillerimiz ile üniversite etrafındaki gelişme alanının doğru planlanması büyük bir önem kazandı. Özel İdaremizin görev ve sorumluluk alanlarına giren Büyükkızılkum, Hatipler, Mugada ve Güzelcehisar sahillerinde yaklaşık 10 yıldır İl Genel Meclisimizin kararlarıyla hazırlanan uygulama imar planları,  Filyos Projesinin gelişme potansiyelinin öngörüsüyle yürütüldü.

“Sahillerimizi Filyos odaklı geliştirip gelecek nesillere bırakacağız”

Özel İdaremizin imar konusundaki çalışmalarını ilimizin gelişme alanlarına öncelik vererek geniş bir alanda sürdürdük. Özellikle uygulama imar planları tamamlanan deniz sahillerimizi kapsayan planların olmazsa olmazı olan 18. Madde uygulamalarının tamamlanmış olması da bu süreçte önemli bir kazanım.  Bu çerçevede yapılan çalışmalarla sosyal alanları ve diğer tüm donatılarıyla birlikte plana dayalı gelişecek ve büyüyecek olan bu sahilleri, Filyos Projesine odaklı geliştirerek gelecek nesillere gönül rahatlığı ile bırakacağız.  Özel İdaremizin sorumluluk alanında yer alan diğer sahillerde de aynı planlama çalışmaları peyder pey devam edecek.

“Hatipler ve Büyükkızılkum sahil düzenlemesi en kısa sürede başlayacak”

2021 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Hatipler ve Büyükkızılkum sahillerimizi kapsayan imar planına dayalı peyzaj düzenleme çalışmaları, Bakanlığın hibe destekleri ve İdaremizin katkılarıyla başlatılacak. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’un Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüşerek uygulanacak projemize ilave 1 milyon daha destek sağlamasıyla projenin en kısa sürede başlamasının önünü açacak.

“Mugada Yeşil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi de hayata geçirilecek”

Aynı kapsamda Mugada sahilimizde de bakanlık desteğiyle Yeşil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi de hayata geçirilecek. Yapılacak düzenlemeler, Filyos Projesi projeksiyonuna uygun bir şekilde gerçekleştirilecek. 10 yıldan bugüne bu kapsamda yapılan Mugada, Güzelcehisar ve Çakraz sahillerimizde yaptığımız düzenlemelerle önemli bir mesafe, kaydedildi. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla Bartın’ın gerdanlığı olan sahillerimizi turizme kazandırarak çok daha yaşanabilir hale getirme gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz.”