Müftü Keskin: 'Örnek gösterilen iller arasında yer alıyoruz'
Bartın Müftülüğü, bu ayın toplantısını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda faaliyette olan din hizmetleri ve özellikle Yaz Kur'an kurslarının önemi konuşuldu. Programda konuşan İl Müftüsü Ömer Keskin, kurum bünyesinde yapılan faaliyetler neticesinde Bartın'ın ülkede örnek iller arasında yer aldığını belirtti.
Yaz Kur’an kurslarının açılması öncesi Müftülük tarafından yapılan aylık mutat toplantı, İl Müftüsü Ömer Keskin başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
Kurslarda genç yaşta Kur’an-ı Kerim öğrenenlerin yaşı yükseldi
Programın açılış konuşması yapan İl Müftüsü Ömer Keskin, Yaz Kur’an kurslarının önemine değindi. Keskin, “Türkiye genelinde 4-22 yaş grubuna ulaşma oranı yaklaşık yüzde 10 seviyelerindeyken, Bartın’ımızda bu oran yüzde 25 seviyelerine ulaşmıştır. Bu başarıda emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bartın’a yapılan hizmetler alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Keskin, “Arama kurtarma ekibimiz, yazımda kardeşlik var kampımız, izcilik faaliyetlerimiz, gençlik merkezlerimiz, genç ofisimiz, merkez camii ve külliyemiz ile vakıf hizmetlerimiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde örnek gösterilen iller arasında yer alıyoruz” dedi.
“Mesleğimizi güzel temsil edersek hizmetlerimizin bereketi artacaktır”
Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin ise yaklaşık 30 yıl mihrap hizmetinde bulunduğunu belirterek, “Kıymetli hocalarım, Rabbimiz bizleri Kur’an’a, Mihraba, Kürsüye ve Minbere hizmet etmekle şereflendirmiştir. Bundan daha büyük bir lütuf olamaz. Bu kutlu görevin kıymetini bilmeli ve hizmetlerimizi en güzel şekilde yerine getirmeliyiz” İfadelerini kullandı. Din hizmetinin sevgiyle ve samimiyetle yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Şahin, “Milletimize dinî bilgileri doğru ve sahih şekilde aktarmak ve onlara güzel örnek olmak zorundayız. Eğer biz bu vazifeyi severek yapar, mesleğimizi güzel temsil edersek hizmetlerimizin bereketi artacaktır” diye konuştu. Dr. Şahin, “Namazlarımızın önemli bir bölümü cehri tilavetle kılınır, Bu nedenle kıraatimizin düzgün ve güzel olması gerekir. Bunun yanında camilerimizde cemaatimize rehberlik etmeli, irşat faaliyetlerimizi canlı tutmalıyız” diyerek sözlerini sürdürdü. Din görevlilerinin sosyal hayatlarındaki temsil sorumluluğuna dikkat çeken Dr. Şahin, “Bizler sadece mihrapta değil, cami dışında da temsil makamındayız. Gittiğimiz yerlerde, hâl ve hareketlerimizle örnek olmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.
“Onların gönüllerinde güzel izler bırakmalıyız”
Yaz Kur’an Kurslarının önemine değinen Dr. Şahin, “Yaz Kur’an Kurslarımız, çocuklarımızın hayatlarına dokunduğumuz en kıymetli hizmet alanlarından biridir. Kurslarımıza gelen her bir çocuğumuza kendi evladımız gibi yaklaşmalı, onların gönüllerinde güzel izler bırakmalıyız.” şeklinde konuştu. Diyanet teşkilatının Yurt İçi ve Yurt Dışındaki hizmetlerine de değinen Dr. Şahin, “Bugün teşkilatımız sadece ülkemizde değil, dünyanın 150 ülkesinde 400 bölgesinde Kur’an hizmetinden, insani yardımlara kadar geniş bir alanda faaliyet göstermektedir. Bu büyük hizmet ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı Rabbimize hamdediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Program, İl Müftüsü Ömer Keskin’in Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin’e hediye takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
HABER: Eda Koç