Milletvekili Bankoğlu pazarcılarla görüştü:

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl ve İlçe Başkanları ve parti üyeleri ile beraber Galla Pazarı ve hal ziyaretleri gerçekleştirdi. Milletvekili Bankoğlu, Bartın emekçilerinin bayramını kutlayarak, kendilerinin yaşadığı maddi zorluk ve talepleri dile getirdi.

Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, pazarcılarla yaptığı görüşmelerin ardından değerlendirmelerde bulundu. Bankoğlu açıklamasında, “Galla Pazarı ve hal ziyaretleri yaptık. Millet ekonominin ağırlığı, adaletsizliğin acısı, eğitimin kalitesizliği, sağlığın erişilmezliği altında mahvolmuş. İşsizliğin, geçim sıkıntısının ve gerçek anlamda yarının belirsizliği herkeste büyük moral bozukluğu yaratıyor. Güzel günlerin gelmesi için çalışıyoruz ve bunu milletimizle başaracağız. Yıllardır ekonomik olarak dayanması çok zor bir dönemdeyiz. Milletimiz gerçekten imkânsızı başararak ayakta durmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“Esnaf kazançtan çok masraf çıkartma derdinde”

CHP’li Vekil pazar ziyaretleri kapsamında yaptığı değerlendirmeler sonrası “Galla Pazarı’ndaki emekçi kadınlar da hal esnafı da kazançtan çok masrafını çıkartma derdinde. Hemşehrilerimiz taneyle bile alışveriş yapmakta zorlandıklarını söylediler. Her yerinden bereket fışkıran Bartın’da bile her şey ateş pahası. Bugün Türkiye’deki gıda enflasyonu yüzde 35’e dayanmış durumda ama gelin görün ki 4 yıldır savaştaki Ukrayna’da yüzde 10 bile değil. 175 ülke içinde Türkiye’yi gıda enflasyonunda da dünya üçüncülüğüne oturtma şerefi tabii ki yine AKP’nin. Bakın Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bugün Galla Pazarı’nda gördüğümüz kadınlar daha çok çalışıyor ama gittikçe daha az kazanıyor” dedi.

“Orta sınıf tamamen erimiş”

Bayram öncesinde orta sınıfın ve esnafın maddi zorluk yaşadığını aktaran CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, fiyatların çok yüksek olduğunu söyledi. Bankoğlu, ”Ünü kentimizden taşmış, Bartınlı kadınların 200 yıllık geleneğinin AKP ve ucube sistem yüzünden geldiği nokta çiftçi üretim yapabilmek, bahçeye hayvana bakabilmek için kendinden kısıyor. Emek emek pazara getirdiği her şeyin maliyeti ateş pahası. Bayram geliyor ama Galla’daki kadınlar emeğinin karşılığını kazanamadığı için öfkeli. Az ötede hal esnafı da millet de aynı durumda. Açlık sınırında bile geliri olmayan emeklinin ve asgari ücretlinin hali ortada. Orta sınıf tamamen erimiş. Herkesin canı burnunda seçim bekliyor, AKP ise çarşıya pazara inmeden mikrofon siyaseti yaparak efelik taslıyor. Bakalım seçim yaklaşırken saklandıkları yerden çıkıp halka ne söyleyecekler ne vaad edecekler? Sanırım en sevdikleri masaldan devam ederler, istikrar. En büyük istikrar AKP’nin iktidar olmak için sözde bitireceğini vaat ettiği meşhur 3 Y’sinde zaten! Onlar da yolsuzluk, yoksulluk, yasaklardı. Meğer Türkiye’yi 3 Y’de dünya şampiyonu yapacaklarmış! Milletin aklıyla dalga geçer gibi sanki daha dün seçilmişler gibi konuşmaktan başka çare bulamıyorlar. Enflasyon herkesi ezip geçti. Bartın halinde alışveriş yapmaya çalışan hemşehrilerimiz ve esnaflaydık. Üreticinin emeğini başta fahiş gübre ve mazot fiyatları ezip geçerken, zengin seven hükümetin zulmü işçiden emekliye, ev kadınından işsizlere kadar bir kez daha herkesi nefessiz bıraktığını gördük. Hükümetin ekonomi politikası dediği şey milletin sırtına yüklenmek. Çıkmaz yollarının sonundalar ama dönüş milletin elinde. Milletimiz bu felaketin sona ermesi için, saraya değil millete çalışan bir hükümet görmek için sandığı bekliyor. Sabırları ve sağduyuları büyük hemşehrilerimle güzel günler gelecek diyerek kucaklaştık” sözleriyle açıklamasını bitirdi.

HABER: Eda Koç