Mehmet Âkif Panelinde, 'Hollanda' vurgusu

Kaplan'dan Hollanda'ya tepki

Mehmet Âkif Panelinde, 'Hollanda' vurgusu

Haber Merkezi

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü nedeniyle ‘Mücadeleci Bir Müteffekkir Mehmet Âkif Ersoy’ adlı bir panel gerçekleştirildi.  Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan,  panelde Hollanda’nın anti demokratik uygulamalarına tepki gösterdi.

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü nedeniyle ‘Mücadeleci Bir Müteffekkir Mehmet Âkif Ersoy’ adlı bir panel gerçekleştirildi. Millî Şair Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı etkinliğin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize değindi.  Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen ülkelerin olduğunu vurgulayan Rektör Kaplan, “Bugün Milli Şairimizin konuşulduğu bu toplantıda gençlerimizin uyanık olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hollanda’nın hukuka sığmayan bu hareketlerini görerek, uyanık olunması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Düşmana hatta dost görünümlü düşmanlara karşı uyanık olunması gerektiğini vurgulamak istiyorum” dedi.

“İNSANLIK DERSİ VERMEYE KALKANLAR, SINIFTA KALDI” 

Ramazan  Kaplan, Hollanda'nın uygulamalarının kabul edilemez olduğunu da kaydederek “Bize insanlık dersi vermeye çalışanlara karşı haklılığımız ortadadır. Ancak bu haklılığımızı lafla yerine getiremeyiz, çok çalışarak herkese haddini bildireceğiz. Özellikle öğrencilerimiz, sizler uyuyacak yaşta değilsiniz. Madem milletçe bir sınavdan geçiyoruz, silkilmeye çalışıyoruz, o zaman daha çok çalışacağız. Bizim güçlenmemizden rahatsız olanlara karşı gereken dersi vermek için daha iyi bir gelecek kuracağız. Böyle yaparak, dostluğumuzun ne kadar kıymetliyse, düşmanlığının da o kadar şiddetli olduğunu hukuk çerçevesinde herkese göstereceğiz” şeklinde konuştu.

MEHMET ÂKİF FARKLI YÖNLERİYLE ANLATILDI

Oturum Başkanlığını Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. İbrahim Delice’nin yaptığı panelde, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Gülay Karaman “Mehmet Âkif ve Geleceğin İnşası”, Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal “Milli Mücadele ve Mehmet Âkif Ersoy”, Yrd. Doç. Dr. Sevda Kaman “Mehmet Âkif Ersoy ve Dil Anlayışı” ile İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altunmeral “Safahat Bağlamında Mehmet Âkif ve Hz. Muhammed” adlı konuşmalarını yaptılar.