Mehmet Kemik'e önemli görev

Ticaret ve Ekonomi Kulubü Derneğinin Bartın İl Başkanlığına Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Eski Başkanlarından ve Bartın'ın önde gelen işadamlarından Mehmet Kemik atandı.

Mehmet Kemik'e önemli görev

Yapılan açıklamada Ticaret ve Ekonomi Kulübünün; herhangi bir siyasi partiye, cemaate, vakfa ve tarikata bağlı olmayan işini, ülkesini, devletini, milletini seven sayan iş insanları, bürokratlar ve akademisyenlerden oluşan bağımsız ve bağlantısız bir sivil toplum kuruluşu olduğu vurgulandı.    

İktisadi, Ticari, Sanayi, Bilimsel, Akademik, Sosyal ve Kültürel Kalkınmaya katkı sağlamak, bölgesel ve uluslararası entegrasyonu sağlayıp, sanayici, üretici, esnaf ve iş insanlarının sorunlarına sahip çıkarak, rekabetçi piyasa ekonomisinin, istihdamın, mevcut iç ve dış ticaret hacminin gelişmesine, toplumsal refahın ve uzlaşmanın sağlanmasını geliştirmek amacı ile İş insanları, Akademisyen ve Bürokratlardan oluşan bağımsız ve bağlantısız gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olduğu ifade edilen Ticaret ve Ekonomi Kulubü Derneğinin yurt genelinde ve yurt dışında da temsiliciliklerinin oluşturulduğu kaydedilirken Bartın İl Başkanlığına geçmiş dönem Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunan Harita Mühendisi Kemik İnşaat ve Kemikpark Yatırım Turizm Şirketi Sahibi Mehmet Kemik’in atandığı bildirildi.

Dernekle ilgili genel açıklama ise şu şekilde;

“MİSYONUMUZ; 

Ülkemizin, devletimizin, insanlarımızın ve üyelerimizin menfaatlerini gözeten ahlaklı ve dürüst ticaret yapmayı amaç edinmiş milli ve manevi değerleri benimsemiş ülke ekonomisine ticaretine kalkınmasına maddi ve manevi katkılar sağlamaktır.  

VİZYONUMUZ; 

Ülkemizin, girişimcisinin, iş insanının, üreticisinin, akademisyeninin Türkiye’deki ve dünyadaki sesi olmak ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmaktır. Dernek, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gücünü ve üretim potansiyelini ve de üyelerinin iş konularını en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle ulusal ve uluslararası ekonomik politikaların oluşturulmasına, Türkiye’nin bölgedeki coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Sivil Toplum her şeyden önce fedakârlık ve gönüllülük isteyen bir sorumluluktur. Sivil Toplumda ailenizden, zamanınızdan, özel hayatınızdan feragat etmek söz konusudur. Öncelikle dert taşımak sorunlarla ilgilenmek gerekir. “Ağrımayan başımı niye ağrıtayım, benim derdim bana yeter, bu dert nasıl taşınır” dersek işte o zaman vay halimize! Yaşadığımız coğrafya henüz refaha kavuşmuş özgürleşmiş bir yer değildir. Ülkemizde çok şey değişti, ummadığımız değişiklikler gelişmeler oldu
oluyor, daha da olacak. Lakin daha yolun başındayız. Yani kurulan hayalleri gerçeğe dönüştürmek için buradayız. Burası yalnızca iş insanlarının bir araya geldiği bir kuruluş değildir. Değerlerinin gereğini yapan bir platformdur. Aynı zamanda strateji ve düşünce kuruluşudur. Bu oluşumda “Ben” lafı yoktur, “Biz” vardır. Her üyenin düşüncesini açıkça ifade ettiği ve tahammül edilerek özgürce fikrini belirtip sonuca ulaştığı yerdir.1- Öncelikle Üyelerinin ticaretine, ekonomisine katkıda bulunur, Yaptığı işi ile ilgili yapılması gerekenleri, istihdam, üretim, ihracat ve iş ağının gelişmesini büyümesini tanıtılmasını sağlar, sorunlarına ortak olur, çözüm önerileri arar ve uygular.
2- Ticaretle ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıları bir araya getirip Tarımın, Turizmin, Teknolojinin, İhracatın, Sanayinin, Üretimin, Girişimciliğin ve İstihdamın artması için karşılıklı iş görüşmeleri ve imkânları sağlar.
3-Ekonomik sorunlarla ilgili olarak yapılması gerekenler için piyasa araştırması yapar, yapılacak olanları çözüm önerileri ile birlikte ilgili bakanlıklara, kurumlara, siyasi partilere, hükümete sunar.
4-Bunlar için gerekli paneller, söyleşiler, konferanslar, zirveler, çalıştaylar düzenler.
5-Topluma yararlı özellikle gençlere, kadınlara ve yaşlılara yönelik sosyo kültürel projeler sunar,
6-Saha Araştırmaları yapar, piyasada ki sorunları ilgili mercilere aktarır ve çözüm önerilerinde bulunur.
7-Sadece fikir ve teori üretmekle kalmayıp gündelik hayatın, sahanın, piyasanın sorunlarının üzerine eğilen ülkenin her ferdi gibi her sivil toplum kuruluşu gibi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirir.
8-Gücünü ve sinerjisini üyeleriyle paylaşan iyi ve kötü gününde yanında olan bir kuruluştur.
9-Kanunlar çerçevesinde bürokrasiye ve TBMM’ ye doğrudan temas eder ve üyelerinin sorunlarını ilgili kurum ve kişilere doğrudan iletir ve takip eder.
10- Ülkemizin önde gelen şirketleriyle Sağlık, Turizm, Tarım, Otomotiv, Akaryakıt, Tekstil, Mobilya vb. sektörlerde ortak satın alma anlaşmaları yaparak üyelerine indirim olanağı sağlar.
11- Yurtdışı ekonomi ve ticari gezilerde, fuarlarda, iş görüşmelerinde üyelerine vize ve ticaret yapma kolaylığı fırsatı sağlar.

TİCARET VE EKONOMİ KLÜBÜ DERNEĞİ GENEL MERKEZİ ANKARA 1431.SOKAK NO:22ÇUKURAMBAR-ÇANKAYA ADRESİNDE  OLUP WEB ADRESİ;.tekder.org olup BARTIN İL BAŞKANIMIZ HARİTA MÜHENDİSİ MEHMET KEMİK TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIR.”