Lübnan'dan ikincilikle döndüler

Lübnan'da 19 ülke, 140 yarışmacı ve yoğun bir katılım ile düzenlenen 1. Lübnan Turizm ve Hoşgörü Festivaline ülkemizi temsilen Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu 10 kişilik ekibi ile katıldı.

Lübnan'dan ikincilikle döndüler

Lübnan’da 19 ülke, 140 yarışmacı ve yoğun bir katılım ile düzenlenen 1. Lübnan Turizm ve Hoşgörü Festivaline ülkemizi temsilen Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu 10 kişilik ekibi ile katıldı. Takım kaptanı olarak Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görevli Usta Öğretici Hüdaverdi Akgün’ün yer aldığı yarışmada ülkeler kategorisinde ikinci seçilen takıma birincilikte Azerbaycan üçüncülükte de Özbekistan eşlik etti. Bu şekilde sonuçlanan yarışmada aynı zamanda Türk birliği de oluşturularak adeta bir gövde gösterisi sağlanmış oldu. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Öner Çulfaz yaptığı açıklamada “Mümkün olan her platformda elimizden geleni yaparak mesleğimiz alanında ülkemizi temsil ediyor ve edeceğiz” dedi.

“Takım olarak Dünya ikinciliğini kazandı”

Takım kaptanı ve aynı zamanda Konfederasyonun As Başkanı olan Hüdaverdi Akgün, “Hiç bir devlet desteği almadan sadece kendi imkanlarımız ile Uluslararası bir etkinliğe katılarak böyle bir başarı ile ülkemize geri dönen ekibimiz yarışmada Kemikte kebap, Kemik iliği ile tatlandırılmış Kuzu küşleme ve biftek, Mutancana, Bartın pirinçli mantısı ve Levrek yaparak bütün kategorilerde performanslarını sergiledi ve Takım olarak dünya ikinciliğini kazandı. İnşallah başka etkinliklerde özellikle gastronomiye önem veren ülkemizin de desteğini arkamıza alarak gidersek çok daha etkili işler yapabiliriz. Ayrıca Takım üyelerinden Et kategorisinden Dünya birinciliği alan Özge Kaya'nın hem okulumuz Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski öğrencisi olması ve en önemlisi Mesleki kariyerine başlarken yanımda staj yapıp sürekli iletişim halinde sağlam temelin üzerine kariyerini yükseltmesi beni ayrıca gururlandırdı. diyerek sözlerini tamamladı. Bu gururu bizlere yaşatan; Hüdaverdi Akgün Derviş Göçmen M. Sayit Önder Eyüp Polat Ali Gökçen Fırat Canikli Saadet Güngör Metin Dinçer ve Özge Kaya'ya çok teşekkür ederiz” dedi.