Kutlubey Kampüsü'nde akademisyenlere 'nefes alanı'
Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü'nde yaklaşık bir buçuk dönümlük alanda oluşturulan 'BARÜ Bahçe', akademisyen ve üniversite personelinin dinlenebileceği ve aileleriyle vakit geçirebileceği piknik alanı olarak değerlendirilecek.
Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü, akademik çalışmaların yanı sıra çalışanların dinlenip sosyal zaman geçirebileceği yeni bir alana kavuştu. Üniversite bünyesinde yaklaşık bir buçuk dönümlük alanda oluşturulan BARÜ Bahçe, piknik ve dinlenme alanı olarak düzenlendi. İçerisinde mangal alanları, masa, bank ve çeşmenin bulunduğu BARÜ Bahçe’nin özellikle yoğun çalışma temposu içerisinde bulunan akademisyenler ve üniversite personeli için alternatif bir sosyal alan olarak kullanılması hedefleniyor.
Akademisyenler aileleri ile piknik yapabilecek
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, yeni alanın üniversite çalışanlarının aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği bir ortam oluşturduğunu belirtti.
Akkaya, BARÜ Bahçe’ye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bartın Üniversitesi (BARÜ) donatılarına bir yenisini daha ekledi: Adı da BARÜ Bahçe. Özellikle masa başı ve laboratuvarda çalışan yüzlerce akademisyen aileleri ile bu alanda piknik yapabilecek” ifadelerini kullandı.
Alanın genişletilmesi planlanıyor
Yaklaşık bir buçuk dönümlük alan üzerine kurulan BARÜ Bahçe’de bakım ve temizlik çalışmalarının üniversitenin Yapı İşleri birimi tarafından sürdürüldüğü belirtildi.
Alanının ilerleyen süreçte genişletilmesinin planlandığını ifade eden Rektör Akkaya, BARÜ Bahçe’nin daha nitelikli ve verimli bir sosyal alana dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Akkaya ayrıca ilerleyen dönemlerde akademisyenler ile öğrencilerin de bu alanda bir araya gelmesini planladıklarını belirtti.
HABER: Eda Koç