Kurtkaya: 'Sağlık çalışanlarımızın yanındayız'

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere ise 5 bin TL ek gösterge zammı öngören kanun teklifiyle ilgili açıklamada bulundu.

Kurtkaya: 'Sağlık çalışanlarımızın yanındayız'

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere ise 5 bin TL ek gösterge zammı öngören kanun teklifiyle ilgili açıklamada bulundu. Düzenlemenin sağlık çalışanları arasında rahatsızlığa sebep olduğunu ifade eden Başkan Kurtkaya şöyle konuştu:

“T.B. M. M' den geçirilen ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenleme sağlık çalışanlarımız arasında rahatsızlığa sebebiyet vermiştir. Biz de Gelecek Partisi Bartın İl Başkanlığı olarak düzenlemenin eksik olduğunu düşünüyor, haklı mücadelelerinde sağlıkçılarımızın yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Doktorlarımızın maaşlarındaki artış doğru bir yaklaşımdır. Fakat sağlık bir bütündür. Bu bütünün içerisinde hemşire, ebe, ATT, ambulans şoförü, hizmetli, memur, idareci, yan hizmetler görevlileri yani tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenleme yapılması gerekmektedir.

“Sağlıkla oynamayınız”

 Doktorlarımız baş tacıdır. Lakin bir kaza anında yada yardım çağrısında, hayat kurtarma da ilk müdahale anında, kaza yerine giden ambulans görevlileri, ATT ve şoförü de o hayatın kurtulmasında doktorlarımız kadar önem arz etmektedir. Yük ortaksa, ödülde ortak olmalıdır. Siyasi dilinizde ayrımcılık ve ötekileştirme hiç eksik olmadığı gibi, bunu icraatlarınıza yansıtmanız da doğru değildir. Sağlıkla oynamayınız. Buradan Sayın Sağlık Bakanına sesleniyorum. Derhal bu konunun ele alınıp tüm sağlık çalışanlarımızı kapsayacak şekilde düzenlenmesini rica ediyorum. Korkmayın sayın Cumhurbaşkanı bunu için sizi basının önünde bu ne diyor, ne söyledi diye sormaz. Çünkü sağlık herkese lazım.”