KOSGEB İl Müdüründen Tepe'ye hayırlı olsun ziyareti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Gökhan Aksaoğlu, olağan genel kurulla yeniden başkanlığa seçilen Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KOSGEB İl Müdüründen Tepe'ye hayırlı olsun ziyareti

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Gökhan Aksaoğlu, geçtiğimiz haftalardaki olağan genel kurulla yeniden başkanlığa seçilen Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sohbet havasındaki ziyarette Müdür Akdaoğlu, COVİD-19 kapsamında mikro ve küçük işletmelere uygulanacak olan destek programı hakkında bilgiler verdi. Ziyaretleri için Gökhan Akdaoğlu’na teşekkür eden Başkan Tepe “KOSGEB İl Müdürümüz Sayın Gökhan Akdaoğlu, odamızı ziyaret ederek hayırlı olsun ziyareti ve salgından etkilenen işletmelere yönelik uygulamaya konulan destek programı hakkında bilgilendirmelerde bulunmuşlardır. Ziyaretlerinden ve yapmış oldukları bilgilendirmelerden dolayı kendilerine teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

100 bin TL destek verilecek

Ayhan Tepe, destek programıyla ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

“COVİD-19 pandemi salgını nedeniyle mikro ve küçük işletmelere yönelik 2 yıl geri ödemesiz faizsiz ve komisyonsuz her bir yeni istihdam için 100 bin TL işletme sahibinin veya istihdam edilecek kişinin kadın olması halinde artı 10 bin TL  ilave destek verilecek.

İşte destek programından faydalanacak sektörler!

Destek programından imalat sektörü, bilgisayar programlarına, konaklama ve yiyecek hizmetleri sunan işletmeler, toptan ve perakende ticareti yapan işletmeler, mesleki ve teknik faaliyetler de bulunan işletmeler, bilgi ve iletişim sektörü ve diğer bazı hizmet sektörleri faydalanabilecek.

İstihdam edilecek kişilerde aranacak şartlar

İstihdam edilecek kişilerde 1981 ve sonra doğumlu olması, daha önce hiç çalışmamış veya son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış olmak meslek ve teknik lise mezunu, 2 veya daha fazla yıllık üniversite mezunu olmak gibi şartlar aranacak.

İşletmede aranacak şartlar

İşletmelerde 2019 veya öncesinden faaliyette bulunanlar,  2019 cirosu 75 bin ve üzeri olması, destek ödemesi yapılırken maliye ve SGK'ya olan borçların ödenmiş veya yapılandırılmış olması gibi şartlar aranacak. Destekler bizzat KOSGEB tarafından yapılacağından kredi sicil durumu göz önünde bulundurulmayacaktır.”