Kemergençlik'ten büyük sürpriz

Sahadan 3-2 galip ayrıldı

Kemergençlik'ten büyük sürpriz

Haber Merkezi

Bartın 1.Amatör Kümede merkez takımlarından ligde ilk kez mücadele eden Kemergençlikspor büyük bir sürprize imza attı. Ligin 13.haftasında Kemer derbisinde Atatürk Stadı’nda Kemerspor’la karşılaşan Kemergençlikspor  sahadan 3-2 galip ayrıldı.

2016-2017 sezonu 1.Amatör Kümede mücadeleler  12 Mart Pazar günü oynanan  13.hafta maçlarıyla devam etti. Merkez takımlarından amatörde mücadele eden Kemerspor ile Kemergençlikspor 13.hafta maçında karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı’nda Kemerspor ile Kemergençlikspor arasında oynanan karşılaşmayı tecrübeli hakemlerimizden Dinçer Çelik yönetti. Kemer derbisini Kemergençlikspor Kulüp Başkanı İsmail Ekerbiçer, ASKF Yönetim Kurulu üyesi Hasan Top, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Genel Başkanı Cevdet Ömeroğlu, Futbol Eski İl Temsilcisi Taner Yamakoğlu, Kemerspor Yöneticisi Bartınspor Masörü Aydoğan Mertek ve çok sayıda futbolsever izledi.

BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU

Soğuk bir havada oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. İlk yarı iki ekipte kıran kırana bir mücadele ortaya koydu. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk çeyreğin ardından Kemergençlikspor oyunda üstünlüğü eline aldı. Orta sahadan geliştirilen organize ataklarla rakip kalede gol arayan Kemergençlikspor bir çok pozisyon üretti. Etkili bir oyun sergileyen Kemergençlikspor girilen pozisyonlardan Ramazan Çiftçi’nin buluğdu golle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci  yarıya hızlı başlayan Kemergençlikspor  oyunda hakimiyeti tamamen eline geçirdi. Bu yarıda üst üste ataklar geliştiren mavi-beyazlı ekip rakip kalede tehlikeli oldu. Oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Kemergençlikspor önce Fevzi Atasoy’un attığı golle skorda 2-0 üstünlük sağladı. Golden  8  dakika sonra Enes Yıldırım’ın ceza sahası içerisinde Fevzi’nin pasında topla buluşan Enes Yıldırım  şık bir golle durumu 3-0 yaptı. 3-0’lık skor avantajını yakalayan Kemergençlikspor farkı artıracak fırsatları yakaladı, ancak değerlendiremedi.

3-2 GALİBİYETİYLE SONA ERDİ

İkinci yarı 30 dakika rakip kalede 2 gol bulan Kemergençlikspor geri kalan dakikalarda  oyunun temposunu rakibine kaptırdı. Son bölümde inanılmaz bir mücadele sergileyen Kemerspor rakibi baskı kurdu. Oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren lacivert-beyazlı ekip golden 5 dakika sonra Fırat Ünal’ın attığı golle aradaki farkı ikiye düşürdü. 3-1’lik skora rağmen rakibi karşısında atak oyununu  son bölümde sürdüren Kemerspor Gökhan Öz’ün 85’de ceza alanı dışından mükemmel attığı golle aradaki farkı bire indirdi. Geri kalan dakikalarda beraberlik golü için rakip kaleyi abluka altına alan Kemerspor son dakikalarda  Gökhan öz ve Fırat Ünal  ile bulduğu net gollük pozisyondan yararlanamadı ve karşılaşma Kemergençlikspor’un 3-2 galibiyetiyle sona erdi.