Kalaycı, gurbetçileri yalnız bırakmadı

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı yurt dışı çıkışlarda istenilen Covid-19 testi için Bartın Devlet Hastanesine başvuran gurbetçilerle bir araya geldi. Kalaycı gurbetçilerin yanı sıra iş, okul vb. nedenlerle yurt dışına çıkacak olan vatandaşlarla da istişarelerde bulundu.

Kalaycı, gurbetçileri yalnız bırakmadı

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı yurt dışına çıkışlarda Türk vatandaşlarından ülkeler tarafından istenen koronavirüs testlerinin devlet hastaneleri başta olmak üzere laboratuarlarda ve özel hastanelerde yapılmakta olduğunu ifade ederken Bartın’daki gurbetçilerin bu hizmeti Devlet Hastanesinden aldıklarını ifade etti. Yurt dışı çıkışlarda istenilen Covid-19 testi için Bartın Devlet Hastanesine başvuran gurbetçilerle bir araya gelen İl Başkanı Kalaycı, gurbetçilerin yanı sıra iş, okul vb. nedenlerle yurt dışına çıkacak olan vatandaşlarla da istişarelerde bulundu.

“Hiçbir hastamızı geri çevirmiyoruz”

Gurbetçilerle sohbet ve istişarelerde bulunan Kalaycı, “Vatan ve yurt özlemi ile ömürlerini gurbette geçiren hemşehrilerimiz pandemi sürecine rağmen memleketlerine gelerek tatillerini geçirdiler. Yeniden yaşadıkları ülkeye dönecek olan gurbetçi hemşehrilerimiz yurt dışı çıkışlarda istenilen Covid-19 testi için Bartın Devlet Hastanesine başvuruda bulunuyorlar ve test sonuçlarını hızlı bir şekilde temin ediyorlar. Pandemi süreci sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına almış bir süreçtir. Bu süreci Türkiye çok başarılı bir şekilde yürütmeye de devam etmektedir. Avrupa ülkelerindeki olumsuz tabloları ise televizyonlardan ve haberlerden izleyip hep birlikte görüyoruz. Gurbetçilerimizde yaşadıkları ülkede karşılaştıkları sorunları tek tek dile getirirlerken ülkemizin pandemi süreci boyunca çok başarılı olduğunun altını çiziyorlar. Pandemi süreci dünyaya bir kez daha göstermiştir ki Türkiye birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çağ atlamıştır. Avrupa’nın modern diye tabir edilen ülkelerinde hastaneler hasta kabul edemez duruma gelmişken çok şükür ülkemizde her hastamız en iyi şartlarda ağırlanıyor ve tedavileri gerçekleşiyor. Birçok ülkede parasız tedavi söz konusu bile değilken ülkemizde hiçbir ücret söz konusu olmadan tedavi süreçleri tamamlanıyor. Hiçbir hastamızı ‘yer yok, cihaz yok, imkan yok’ bahanesiyle geri çevirmiyoruz. Türkiye olarak dünyaya örnek bir süreç yönetiyoruz” dedi.

“Büyüyen Türkiye’yi onurla takip ediyorlar”

Türkiye’nin sağlık alanında çağ atladığı gibi ekonomide de şahlanışa geçeceğine vurgu yapan Kalaycı, “Yıllar önce memurunun, emeklisinin maaşını ödemek için IMF kapılarını aşındıran, IMF program ve yaptırımlarına boyun eğmek zorunda kalan Türkiye bugün kendi imkan ve olanakları ile çok büyük işler başarabilmekte. Dünyanın mazlum ülkelerine el uzatır, destek verir hale gelen bir Türkiye’den bahsediyoruz. Türkiye’nin bu denli büyümesi ve güçlenmesi elbette bazı düşmanlarımızı rahatsız ediyor. Denizlerimizdeki doğalgaz gibi yer altı kaynaklarını arayışımızda birçok ülkeyi rahatsız etti. Engelleme çalışmaları söz konusu oldu. Türkiye ise her şeye rağmen askeri ve teknolojik imkan, kabiliyet ve gücünü sahaya yansıttı. Dünyaya dik duruş nasıl olurmuş bunu gösterdi ve yer altı kaynakları arama çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu müjde ile Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu ilan etti. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfi Karadeniz'de gerçekleştirildi. Milli imkanlarla bulunan bu rezervin yine milli imkanlarla ekonomimize katkı sağlayacağı günler çok yakın. Türkiye artık sadece kendi topraklarında ve denizlerinde değil dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Elbette bu başarı dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun ak kadroları sayesinde ortaya çıktı. Birlikte sohbet ve istişarelerde bulunduğumuz gurbetçilerimizde yaşadıkları ülkelerde Türkiye’nin gelişimini ve büyümesini onur duyarak takip ettiklerini belirtiyorlar.  Tüm hemşehrilerimiz ve tüm vatandaşlarımız bilsin ki hiçbir güç Türkiye’mizin büyümesine ve ilerlemesine engel olamayacak. Güzel ülkemizin, güzel vatanımızın geleceği çok daha parlak olacak” diye konuştu.