İnkumu'nda 20 kişi boğulmaktan kurtarıldı

4 günlük Kurban Bayramı süresince Bartın'dan ve il dışından binlerce tatilciyi ağırlayan İnkumu'nda bayram süresince 20 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlara cankurtaran ekibi anında müdahale ederken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaz sezonu boyunca toplam 55 kişinin boğulmak üzereyken kurtarıldığını söyledi. Şuana kadar herhangi bir can kaybının olmadığını ifade eden Akın, vatandaşları koronavirüse karşı tedbirli olması konusunda da uyardı.

İnkumu'nda 20 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Bartın’ın gözde tatil beldelerinden İnkumu, 4 günlük Kurban Bayramı süresince Bartın’dan ve il dışından binlerce tatilciyi ağırladı. Tatilci yoğunluğundan dolayı İnkumu’na giriş erken saatlerde kapatılırken yine bayram süresince 20 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlara cankurtaran ekibi anında müdahale etti. Bu sürede herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden ederken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaz sezonu boyunca toplam 55 kişinin boğulmak üzereyken kurtarıldığını söyledi. Akın, “Belediyemizin itfaiye ekibine bağlı cankurtaranlarımız yaz sezonun başından bu yana İnkumu’nda vatandaşlarımıza hizmet veriyor.  Burada 8 cankurtaranımız hizmet veriyor. Aynı şekilde Zodyak botlarımız, jet-skiler ve çeşitli ekipmanlarımız var. Biz yaz boyunca ortalama 4-5 ay içerisinde buradaki vatandaşlarımızın güvenli denize girebilmesi için birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugüne kadar sıkıntılı bir durumumuz olmadı. Yaz boyunca 55 vatandaşımızı boğulma noktasındayken kurtardık. Cankurtaran ekibiz burada hizmete başlamadan önce ne yazık ki İnkumu’nda günde 6-7 boğulma vakası yaşanıyordu.  Arzumuz hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamaması” dedi.

2019’da 476 kişi boğulma tehlikesi atlattı

Geçen sene İnkumu’nda 476 kişinin boğulma tehlikesi atlattığını kaydeden Akın “Kurban Bayramını da geçirdik.  Bayram da yine çok şükür bir ölüm ya da boğulma vakası olmadı. Boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlarımızı kurtardık. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Geçen senede 476 vatandaşımızı kurtarmıştık. Ondan önceki senede 371 vatandaşımızı kurtarmıştı. Ölümlü bir vakamız olmamıştı. Ama vatandaşlarımız lütfen dikkat etsin. Denizdeki dubaların ilerisine geçmesinler” şeklinde konuştu.

“Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmayın”

Vatandaşları koronavirüse karşı tedbirli olmaları konusunda uyaran Akın,  “Özellikle koronavirüs döneminde ki virüs çok fazla yayılmak üzere. Vatandaşlarımız lütfen maskesini taksın. Lütfen hijyene dikkat etsin. Denize giriyoruz ne yazık ki çıktıktan sonra da unutuyoruz. Lütfen bunu yapmasınlar. Koronavirüsü eğer biz dünyada, Türkiye’de ve Bartın’da yenemezsek ekonomide de görüyorsunuz sıkıntılar oluyor. İşsizlik baş gösteriyor. Denizden çıktıktan sonra maskeyi takmayı unutuyoruz. Sanki deniz kenarında virüs olmaz diye düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza biraz daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. İnşallah bundan sonra vakalar olmaz. Allah hepimize sağlık sıhhat versin” ifadelerinde bulundu.