HEPİNİZE HELAL OLSUN

Deplasmanda Haymana Belediyespor'la karşılaşan Bartınspor, Serdal Öz ve Muhammet Demir'in attığı gollerle Haymana'yı 2-0 yenerek ligin bitmesine bir hafta kala grubunda şampiyonluğunu ilan etti. Yönetimiyle, teknik heyetiyle ve futbolcularıyla son ana kadar mücadeleyi bırakmayan Bartınspor, Bartın 23 yıldır özlemini çektiği şampiyonluk hasretine de son vermiş oldu. Kırmızı-siyahlılar, bu şampiyonlukla şehri adeta coşkuya boğarken, Bartınspor, şehrin girişinde meşaleler, davullar ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Şampiyonluk coşkusu Cumhuriyet Meydanında da devam etti.

HEPİNİZE HELAL OLSUN

 

Ligde 5.Bölge 2.Grupta mücadele eden Bartınspor, 17. Hafta deplasmanda Ankara temsilcisi Haymana Belediyespor’a konuk oldu. Geçtiğimiz hafta Yahşihanspor’u 3-1’le geçerek en yakın rakibi Kastamonu Özel İdare Köyhizmetlerispor ile puan farkını 3’e, gol averajını 14’e grubunda şampiyonluk için büyük avantaj elde eden Bartınspor, 17. Hafta deplasmanda konuk olduğu Haymana Belediyespor karşısında sahaya 3 puan parolası ile çıktı. Ankara Haymana İlçe Stadı’nda saat 14.00’de başlayan Haymana Belediyespor ile Bartınspor arasındaki mücadeleyi İstanbul bölgesi hakemlerinden Okan Koçak yönetti.

Tunç, Bartınspor’u Ankara’da yalnız bırakmadı

Aşırı rüzgar altında oynanan karşılaşmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartınspor Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan, Bartınspor yöneticileri Murat Karaman, Erhan Somaklı, Yıldıray Güngörür, Yüksel Tekin, Sefa Kanmaz, Halil Gün, Talha Gizli, Bartınspor eski başkanı Fahrettin Fırıncıoğlu, Bartınspor eski yöneticileri Mustafa Keleşoğlu ile az sayıda Bartınlı spor severler takımlarını yalnız bırakmadı. 90 dakika boyunca şiddetini artıran rüzgar Haymana İlçe Stadı’ndaki maçta her iki takımın futbolcunu da olumsuz yönde etkiledi.

Maç rüzgarlı bir havada oynandı

Soğuk ve rüzgarlı havada oynanan maça atak başlayan Bartınspor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Maçın ilk çeyrek bölümünde oyuna ağırlığını koyan kırmızı-siyahlı ekip orta saha üstünlüğünü eline geçirdi. 8.dakikada ani gelişen atakta Berkay’ın ceza sahası içerisinde Serdal Özü’ topla buluşturdu. Tecrübeli oyuncu Serdal Öz düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-1. Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Bratınspor rakip kalede ikinci gol iyin yüklendi. Zaman zaman şiddeti artan rüzgarlı bir havada oynanan maçta top hakimiyetinin zorlaştığı ilk 45 dakika Bartınspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Muhammet ikinci yarı son noktayı koydu

İkinci yarıda her iki takımın oyuncuları rüzgarın etkisi ile oyun kurmakta zorluk çekerken, bu yarıda Bartınspor rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koydu. Her iki takım kalecilerinin degajları bile oyunun bazı bölümlerinde orta sahayı geçemedi. Top havada süzülerek birçok kez yön değiştirdi. Havanın soğuk olması az sayıda maçı izleyen seyirciyi de etkiledi. İkinci yarı Bartınspor baskılı ve atak bir oyun sergiledi. İlk yarının son bölümünde sakatlanarak oyundan çıkan Berkay’ın yerine oyuna giren Muhammed Demir, 55. Dakikada farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Maçta 2-0 geriye düşen Haymana Belediyespor zaman zaman etkili kontrataklarla pozisyon üretse de sonuç alamadı. Tamamen kırmızı-siyahlı ekibin kontrolünde geçen karşılaşmada geri kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşma Bartınspor’un her iki yarıda bulduğu gollerle 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Soyunma odası bayram yerine döndü

Haymana karşısında aldığı galibiyetle puanını 41’e çıkaran Bartınspor, ligin bitimine 1 hafta kala Kastamonu Özel İdare Köyhizmetlerispor önünde 3 puan ve 12 gol averajıyla grupta şampiyonluğunu ilan etti. Maç bitiminde soyunma odasına giden futbolcular, şampiyonluk sevincini Başkan Yurtaçan ve kulüp yönetimiyle birlikte kutladı.

Tunç’tan tebrik

Ankara’daki maçta Bartınspor’u yalnız bırakmayan Milletvekili Tunç ise soyunma odasında futbolcuların sevincine ortak olarak kulüp yönetimini ve futbolcuları teker teker kutladı.

Karaman: “En başından beri buna inandık”

Bartınspor Kulübü Başkan Yardımcısı Murat Karaman da şampiyonluk sevincini şu sözlerle ifade etti: “Çok mutluyuz. İnşallah şampiyonda olacağız. En başından beri buna inandık. Çeşitli defalarda televizyonlarda maç sonrası röportajlarda da ifade ettim şampiyon olacağız.

 Herkes bize inansın güvensin. Yanımızda olan herkese teşekkür ederiz yanımızda olamayanlarda bundan sonra gelsinler herkesi kucaklamaya hazırız. Çünkü bir olarak bütün olarak biz bu işi başarabiliriz. Herkesi çok seviyoruz. İnşallah sonunda da şampiyon olacağız. Teşekkür ederim.

“Bartınspor bu şehrin ayrı bir kalitesi olacak”

“Benim için çok önemli bir yeri var. Ben futbolcu olarak bu şampiyonluğu yaşadım. Yönetici olarak da yaşamak istiyorum. Çok önemli bir gurur. Kendi yaşamış olduğum şampiyonluğumu çocuklarıma  anlatıyorum. Yönetici olarak da bu şampiyonluğu çok yaşamak istiyorum. Yaşayacağıma da sonuna kadar inanıyorum. Arkadaşlarımla, futbolcu kardeşlerimle, taraftarlarımızla, şehir olarak bir bütün olarak bu sevinci yaşayacağız. Bartın önemli bir şehir. Bu şehrin önemli bir markası da Bartınspor. Bir spor kulübüde  şehre ayrı bir kalite katar. 3. ligde profesyonel ligde olan Bartınspor bu şehrin ayrı bir kalitesi olacak” dedi.

Şehrin girişinde çiçeklerle karşılandı

Haymana’da başlayan şampiyonluk coşkusu Bartın’da da devam etti. Bartın’ın 23 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Bartınspor’u şehrin girişinde, Bartın Valisi Sinan Güner ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın çiçeklerle karşıladı. İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın da bulundu karşılamada Genç Martılar başta olmak üzere taraftarda takımını yalnız bırakmadı.  

Güner: “O sene bu sene oldu”

Bartın Valisi Sinan Güner karşılamada “Çok mutluyuz. Bartınspor uzun yıllardan sonra hak ettiği şampiyonluğu bu sene elde etti. O sene bu sene oldu. Ben yönetimimizi, futbolcularımızı, cefakar taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Bütün şehrimize hayırlı olsun. Darısı bundan sonra playoff’ta. İnşallah bir il takımı artık 3. Ligde yer alacaktır. Bütün umudumuz bu doğrultuda. Herkes elinden gelen desteği vermelidir. Şehrimizin takımıdır. Bütün şehrimize şampiyonluk hayırlı olsun” dedi.

Akın: “22 yıldır uğraşıyoruz”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “Takım bizim takımımız. Bartın ismiyle anılan tek takım. Profesyonel lige çıkması için 22 yıldır uğraşıyoruz. 13 yıldır da destek veriyoruz. Bütün gücümüzle maddi ve manevi bugüne kadar bu desteklerimizi verdik. İnşallah playoff’lara giderken de aynı desteği vereceğiz. Bundan sonra 3. Lige çıkmak bizim için şereftir. Allah nasip ederse bunu da halledeceğiz. Bartın Belediyesi olarak biz tam desteğimizi veriyoruz. Başkanlarımızla, yöneticilerimizle beraber çalışıyoruz. Futbolcularımızla beraberiz. Daha da önemlisi taraftarımızla beraberiz. Benim özellikle istirhamımım Bartın’ın takımı olan Bartınspor’a tam destek verilmesi. İlk desteği Cemal Akın olarak bayrak asarak biz verdik. Sonrası geldi. İlk aşamayı tamamladık. Grupta şampiyon olduk. Bu sefer playoff’u aşacağımız inancındayız” şeklinde konuştu.

Özçelik: “Elimizden ne geliyorsa yapacağız”

MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ise “Şehrimizin takımı Bartınspor, yöneticileriyle, oyuncularıyla, taraftarıyla güzel bir çalışma sergileyerek grupta başarılı oldular. İnşallah playoff’ta da başarılı olacaklar. Şehir takımının arkasında olduğunu bu soğuğa rağmen bu karşılamada olarak gösterdi. Güzel bir organizasyonla takımlarını karşılıyorlar. İnşallah sonrası için şehir arkasında olacak. Elimizden ne geliyorsa yapacağız inşallah” ifadelerinde bulundu.

Altunsaban: “Playoff’larda da Bartın olarak bir çıkarma yapacağız”

Tribün Lideri Ömer Altunsaban da “Ben Genç Martılar Grubunu 2009 yılında 3-4 kardeşimle birlikte kurdum. Kar-kış, yağmur-soğuk demeden takımımızın yanında olduk. Benim ricam şu; Bartın bir bütün olmalı, beraber olmalı. Biz bu işi topyekun mücadele edersek birlik ve beraberlik içerisinde başaracağız. Bugün de tamımız elinden geleni yaptı. İlk aşamayı tamamladı. Playoff’larda da Bartın olarak bir çıkarma yapacağız. Bartın’ı tüm Türkiye duyacak. Bartın’ın tanıtımına Bartınspor’da yardımcı olacak. Bütün taraftarlarımıza, Başkanımız Serkan Yurtaçan’a ve tüm futbolcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Futbolcular coşkuya ortak oldu

Taraftarların meşale, davul ve tezahüratlarla karşıladığı Bartınspor futbolcuları da otobüsten inerek Bartın’ın bu coşkusuna ortak oldu. Sezon boyunca kırmızı-siyahlı formayı terleten ve emeklerinin karşılığını şampiyonlukla alan futbolcuların hepsi, Bartın’ın şampiyonluk hasretine son vermekten ve tarihe geçmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

Şampiyonluk coşkusu meydanı doldurdu

Kalabalık bir araç konvoyuyla Bartın şehir merkezine gelen taraftarlar, yönetim ve futbolcular şampiyonluk kutlamalarına Cumhuriyet Meydanında devam etti.  Bartınspor grubunda oynadığı 17 maçta 13 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. 17 maçta topladığı 41 puan ve 12 gol averajla ligin bitimine bir hafta kala grubunda şampiyonluğunu ilan eden kırmızı-siyahlılar rakip fileleri 40 kez havalandırırken kendi kalesinde 12 gol gördü.

Gökhan Baladin’le küllerinden yeniden doğdu

Teknik Direktör Gökhan Baladin Bartınspor tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Geçen sezon başı teknik direktör Sadık İşcanoğlu teknik direktörlük görevinden henüz lig başlamadan önce ayrıldı. 2020-2021 sezonu başında görevinden istifa eden Sadık İşcan’ın yerinde teknik direktör olarak göreve başlayan tecrübeli teknik adam Gökhan Baladin bu sezon kulüp başkanı Serkan Yurtaçan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte adeta bambaşka bir takım oluşturdu. Sezon başında takımın başarılı bir performans göstermesi camiayı ve taraftarı şampiyonluk için heyecanlandırırken grupta da ilk yarıyı 23 puanla lider tamamladı. Ligin ikinci yarısında kadrosuna 5 önemli oyuncuyu kadrosuna katarak başlayan Bartınspor adeta bir mucize gerçekleştirdi. 5-6 trilyonluk bütçe ile kurulan takımlarla şampiyonluk mücadelesi veren Bartınspor adeta küllerinden doğarak grubunu birinci sırada bitirdi ve play-off’larda mücadele etmeye hak kazandı.

23 yıllık profesyonel lig özlemini sonlandırmak isteyen Bartınspor son hafta sahasında küme düşen Kastamonu temsilcisi Taşköprüspor’u konuk edecek.

 

 

HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN
HEPİNİZE HELAL OLSUN