HASANKADI'DA SEL RİSKİ AZALACAK

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Hasankadı Beldesinde riski olan Yağısıkuzu, Güney ve Eskicuma derelerinin taşkın koruma ikmal yapım işi ihalesi ile Çaybükü (Akçamescit) köprüsü yapım ihalesinin yapılacağını açıkladı.

HASANKADI'DA SEL RİSKİ AZALACAK

 

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Hasankadı Beldesinde riski olan Yağısıkuzu, Güney ve Eskicuma derelerinin taşkın koruma ikmal yapım işi ihalesinin 9 Aralık’ta Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğünce yapılacağını açıkladı. İhale sürecinin kesinleşmesinin ardından 2 yıl içinde dere ıslah çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Tunç, “Hasankadı Beldemizde taşkın riski olan Yağısıkuzu, Güney ve Eskicuma derelerinin taşkın koruma ikmal yapım işi ihalesi DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce 9 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.  9 Aralık’ta gerçekleştirilecek ikmal yapım işi kapsamında Yağısıkuzu deresinde; 2 menfez, 1 ıslah sekisi, 250 metre U kanal, Güney deresinde; 450 metre istifli taş tahkimat, 190 metre U kanal, 250 metre duvar üzeri kaplama, 2 tersip bendi, 29 brit, Eskicuma deresinde; 470 metre beton duvar, 4 menfez ve duvar üzeri korkuluk yapılacak.  İhale sürecinin kesinleşip müteahhit firmaya yer tesliminin ardından 2 yıl içinde dere ıslah çalışmaları tamamlanarak, Hasankadı Beldemizin mahallelerinde zaman zaman taşkına neden olan derelerimizdeki taşkın riski azaltılaca” dedi.

 Akçamescit Köprüsü ihaleye çıkıyor

Çaybükü (Akçamescit) Köprüsü yapım ihalesinin de 10 Aralık’ta yapılacağını kaydeden Yılmaz Tunç, “Geçtiğimiz günlerde ihale için yeterli ödenek tahsisi gerçekleşen Çaybükü (Akçamescit) köprüsü yapım ihalesi 10 Aralık 2020 tarihinde Bartın İl Özel İdaresinde gerçekleştirilecek.  Kozcağız Irmağı üzerinde bulunan ve  Akıncılar, Çaybükü, Çeştepe, Karahüseyinli, Hacıhatipoğlu Köyleri ve Bartın İl özel idaresi Şantiyesi, İl Özel idaresine ait beton ve parke üretim tesisleri ile Akçamescit-Kozcağız ve çevre köyleri arasında ulaşımı sağlayan Çaybükü (Akçamescit) Köprüsü sel taşkınları nedeniyle hasarlı ve oldukça eski olması nedeniyle köprünün yeniden yapımı ile ilgili ihale hazırlıkları tamamlandı. 10 Aralık 2020 tarihinde ihalesi yapılacak olan köprünün yapım işi ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından 6 aylık süre içinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.