Hakan Arslan'dan Mağdur Kaya için örnek davranış

İstanbul Çağlayan'daki bir adreste adına açılan abonelikten dolayı elektrik borçlu ve abonelik mağduru olan Arıt'lı Zifel Kaya'ya Bartın Barosunun önde gelen avukatlarından Hakan Arslan yardım elini uzattı. Mağdur Kaya'ya hukuki yardımda bulunan Avukat Arslan, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını ifade etti.

Hakan Arslan'dan Mağdur Kaya için örnek davranış

Arıt Esbey Köyünde yaşayan Zifel Kaya, 1999 yılında İstanbul Çağlayan’daki bir adreste adına açılan abonelik nedeniyle elektrik mağduru olmuştu. Adına açılan abonelikten haberi olmadığını ifade eden Kaya, borçlu olduğunu İstanbul 6. İcra Dairesinden gelen 7 bin 600 TL’lik borç tebligatıyla öğrendiğini söylemişti. Emekli Kaya’ya üstelik 2 farklı icra dairesinden daha biri 7 bin 700 civarında diğeri de 11 bin TL civarında borç tebligatları gelmişti. Toplam 25 bin TL civarında elektrik borçlu olan Zifel Kaya, adına yine aynı adreste 3 farklı abonelik daha olduğunu öğrendiğini kaydetmişti.

Borçtan dolayı hacizlik olmuştu

2008’den bu yana adına açılan abonelik ve elektrik borcuyla uğraştığını dile getiren Kaya, bu konuda İstanbul’da bir avukat tuttuğunu ancak avukatın da davayla ilgilenmediğini kaydetmişti. Elektrik borcundan dolayı üzerindeki mallara haciz geldiğini belirten Zifel Kaya, emekli olduğunu ve ekonomik durumunun da iyi olmadığını söylemişti. Kaya, artık kördüğüm haline gelen bu sorunu çözmek için yetkilerden yardım istemişti.

Arslan: “Sonuna kadar konunun takipçisi olacağım”

Abonelik mağduru Kaya’ya Bartın Barosunun önde gelen Avukatlarından Hakan Arslan yardım elini uzattı. Zifel Kaya’yla görüşen Avukat Arslan, hukuki anlamda her konuda yardımda bulunacağını söyledi. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağını dile getiren Arslan, “Zifel Bey’in haberini okuduğumda kendisine yardım etmek istedim. Malum ülkemizde her vatandaşımızın ekonomik durumu iyi değil. Her vatandaşımızın da hukuki bilgisi pek fazla olmayabiliyor. Bazen çok basit hukuki konular bile bundan dolayı o kişi için arapsaçı haline gelebiliyor. Biz hukukçuların en temel görevi her vatandaşın kendini savunma hakkını sağlamak. Aynı zamanda mağdurun yanında olmak da bir insanlık görevi. Zifel Bey’e hukuki anlamda her konuda elimden gelen tüm desteği sağlamak ve sonuna kadar konun takipçisi olmak beni de çok mutlu edecektir” dedi.