Güner'den İstiklal Marşı mesajı

Bartın Valisi Sinan Güner, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Güner'den İstiklal Marşı mesajı

Bartın Valisi Sinan Güner,  12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

 “Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan ve kalbi istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyoruz.

İstiklal Marşı; Türk Milleti’nin hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tescili, milletin kederde ve kıvançta birliğinin tercümanı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir.

Kurtuluş mücadelesinin en buhranlı dönemlerinde, ‘Korkma!’ diye başlayan bu eşsiz eser kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin umut meşalesi olmuş, zorluklar karşısında dayanma gücünü artırmış, Türk bağımsızlık ruhunun canlanmasına, maddi ve manevi bakımdan oldukça sıkıntılı günler geçiren milletimizin iman ve inancını adeta şahlandırmıştır.

Bugün de bizlere düşen en önemli görev, İstiklâl Marşında anlamını bulan, geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatan uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.”