GİAD Turizm haftasını kutladı

GİAD Turizm haftasını kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Dernek Başkanı Alkım TAN, ‘15 – 22 Nisan Turizm Haftası’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Bartın GİAD Başkanı Alkım TAN yayımladığı mesajında, ‘Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, 15-22 Nisan tarihleri arasındaki hafta “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Dünyanın önde gelen sektörlerinden biri olan turizm sektörü her geçen yıl daha çok gelişerek hem ülkemizde hem de dünyada marka değerini yükseltmektedir.

Covid-19 pandemisi ile birlikte turizm sektöründe talepler ve trendler büyük bir değişime uğrayarak, özellikle doğa temelli faaliyetler, kamp, karavan, keşfedilmemiş, izole ve güvenli yerler turistler tarafından yoğun talep görmektedir.

Muhteşem doğası, zengin tarihi birikimi, kültürel çeşitliği ve eşsiz doğal güzellikleri ile İlimiz, yeni dönemin trendlerini fazlasıyla karşılayabilecek imkân ve olanakları sayesinde bu süreçte de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürecektir.

Zengin kültürel varlıkları, eşsiz doğası, köklü geçmişe sahip kültür ve sanat yapısı ile turizmin her çeşidine imkan sağlayan ülkemizde ve adeta bir yeryüzü cenneti olan İlimizinde; turizm bilincini geliştirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’nın turizm alanında edindiğimiz yerin sağlamlaştırılmasına ve daha ileriye götürülmesine katkı sağlamasını diliyorum.

Bugüne kadar turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirmemizi diliyor, sektör çalışanlarına saygılarımı sunuyorum.’ Dedi.