GİAD'tan Orman Haftası mesajı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

GİAD'tan Orman Haftası mesajı

Başkan Tan mesajında şunları söyledi:

“Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesine dikkat çekmek maksadıyla 21 Mart, “Ormancılık Günü”, 21 Mart'ı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlanmaktadır. Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.  Bilindiği gibi atalarımızın "Yaş Kesen Baş Keser" sözü, ağaca ve ormana ne kadar önem verildiğinin bir göstergesidir. Ormanlar bizlerin de torunlarımıza daha da geliştirerek bırakacağımız emanetlerdir. Bir ülkenin temel kaynaklarından olan ormanların korunması, fidanların çoğalması, çevremizin ağaçlandırılması hem ilimiz, hem ülkemiz ve hem de dünyamızın geleceği için çok önemlidir. 

“Bu ülke hepimizin”

Unutmamalıyız ki, ağacıyla, ormanıyla, taşıyla, toprağıyla bu ülke hepimizindir. Ona sahip çıkmak en ulvi görevimizdir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı korumaktır.  Bu vesileyle başta ilimiz ve ülkemizde olmak üzere ağaç, çevre ve orman hassasiyetinin artırılmasına katkı sağlayacağına inandığımız 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutluyor, Orman ile ilgili birimlerde özveriyle çalışan bütün personelimize çalışmalarında üstün başarılar diliyorum."