Genç İstihdam için protokol imzalandı

Genç İstihdam için protokol imzalandı

Genç İstihdam için protokol imzalandı

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında Genç İstihdam faaliyetlerine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Bu doğrultuda Bartın’da gençlerin niteliklerinin ve becerilerinin geliştirilmesi, mesleki eğitim düzeyinin ve istihdam edilebilirliğinin artmasını sağlamak amacıyla, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve BAKKA işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlandı.  Protokol kapsamında, 2022 ve 2023 yılları boyunca, ortak eğitimler, kariyer günleri, istihdama yönelik etkinlikler vb. çalışmalar gerçekleştirilecek.

 

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ülke genelinde belirli bir alanda tema belirlenerek Ajanslardan bu tema çerçevesinde çalışmalar yapması bekleniyor. 2022 ve 2023 yılları için de odak olarak “Genç İstihdam” teması belirlenirken faaliyetlere yönelik esaslar ve uygulama çerçevesi kurgulandı. Ajanslar tarafından bu esaslar kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde faaliyetler gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda, Bartın’da gençlerin niteliklerinin ve becerilerinin geliştirilmesi, mesleki eğitim düzeyinin ve istihdam edilebilirliğinin artmasını sağlamak amacıyla, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve BAKKA işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlandı. 

 

 Bu doğrultuda, Bartın Valiliğinde Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın himayelerinde BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ve Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Solak’ın katılımıyla düzenlenen tören ile işbirliği protokolü imzalandı. Haber Merkezi

 

Protokol kapsamında, 2022 ve 2023 yılları boyunca, ortak eğitimler, kariyer günleri, istihdama yönelik etkinlikler vb. çalışmalar gerçekleştirilecek.