Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz telefon mesajlarıyla gerçekleşen dolandırıcılık olayları konusunda uyarıda bulundu. Başkan Akdeniz, vatandaşların mağdur olmaması için dolandırıcılık amacıyla gönderilen mesajlardaki linki tıklamadan, mesajı direk silmeleri gerektiğini söyledi.
Bartın Bartın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Emniyet Teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümünü kutladı.
Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), Ramazan dolayısıyla iftar düzenledi. Birlik Başkanı Yılmaz Akdeniz iftara katılan tüm oda başkanlarına teşekkür etti.
Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, esnafın kullandığı elektriğe indirim istedi. Hükümete yaptığı çağrıda sanayi sektörüne yılbaşından bu yana ikinci kez gelen indirimden esnafın da yararlanabilmesini talep eden Başkan Akdeniz, esnafın elektrik tarifesinde ticarethane statüsünden çıkarılarak özel statüye geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Bartın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Uzun ve Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemal Zeybek, ayrı zamanlarda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz’i ziyaret etti.
Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz BAĞKUR’lu ile SSK’lı arasındaki eşitsizliğin giderilmesini istedi.
Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz, şoför esnafı başta olmak üzere vatandaşların mağdur olmaması için araç muayene ücretlerine yapılacak zamdan acilen vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi Okul Aile Birliğiyle birlikte hazırlanan hediyelerin şehit madenci çocuklarına teslim ettiklerini açıkladı.
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu ve BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz’i ziyaret etti.
Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, okul alışverişinin başlaması dolayısıyla Bartın halkına çağrıda bulunarak okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını istedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz’i ziyaret etti.
Her yıl geleneksel olarak aşure ikramında bulunan Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârları Odası (MESO) bu yıl da geleneği bozmadı. Yeni Sanayi Sitesindeki aşure ikramına Bartın Valisi Nurtaç Arslan başta olmak üzere il protokolü de katıldı.
Taksimetre ayarlama ücretlerinin taksici esnafını zorladığını ifade eden Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, “Bu ekonomide 5 dakikalık işlemden bin 500 TL almak adil değil. Taksimetre ayarlama yetkisi ilgili kuruluşlara verilmelidir” dedi.
Artan akaryakıt fiyatlarına dikkat çeken Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, 65 yaş ve üstü vatandaşlar, öğrenci, engelli, polis, basın mensubu gibi toplumun farklı kesimlerini kapsayan ücretsiz yolcularda Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüslerine verilen desteklerin arttırılmasını istedi. Başkan Akdeniz, Özel Halk Otobüslerinin bununla ilgili taleplerini içeren dilekçeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’a ilettiklerini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, teşkilat üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen kongrede Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevine seçilen Yılmaz Akdeniz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’deki makamında Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, Bartın Şoförler Odası Başkanı Özcan Uzun, Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe ve Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz ziyarette bulundular.
Olağan genel kurulda güven tazeleyerek yeniden Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanlığına seçilen Yılmaz Akdeniz, genel kurula ve seçimlere katılan herkese teşekkür etti.
Olağan genel kurulunu gerçekleştiren Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odasında (MESO), mevcut Başkan Yılmaz Akdeniz güven tazeledi. Akdeniz yeniden MESO Başkanlığına seçilirken genel kurulda konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca’da kurulması planlanan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinde 170 bin metrekarelik bir alanın imarını gerçekleştireceklerini söyledi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise AK Parti hükümeti olarak pandemi sürecinde esnafa 200 milyon TL’yi aşkın destek sağladıklarını kaydetti.
Bartın İl Jandarma Komutanı ve Ersin Arslan ve Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Akdeniz Arslan ve Korkmaz’a el yapımı tablo hediye etti.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından mikro ve küçük işletmelere Covid-19 salgını kapsamında istihdam performansına dayalı faizsiz ve teminatsız geri ödemeli destek verileceğini açıklayan Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, destekten yararlanmak isteyen işletmelerin 31 Mart’a kadar KOSGEB’e başvurabileceğini söyledi.
Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası (MESO), Kozcağız Çok Programlı Lisesine (ÇPL) eğitim amaçlı elektrik malzemeleri hediye etti. Bartın MESO Başkanı Yılmaz Akdeniz, kendilerine bu konuda destek olan Netelsan Firmasına teşekkür etti.
Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) mesleki eğitime destek olmak amacıyla Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’ne elektrik malzemeleri hediye etti.
Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, vergi ve SGK borçlarını yapılandıran oda üyelerini taksit ödemeleri konusunda uyardı.
Bartın Ticaret İl Müdürlüğünce, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odasında (MESO) gerçekleştirilen Kuyum Ticareti Yönetmeliği eğitimleri devam ediyor.
Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, İstanbul Arel Üniversitesi ve DMW Eğitim ve Danışmanlık Hizmetler A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile esnaf ve sanatkârlara bir yıl süreyle her ay bir gün ücretsiz çevrimiçi finansal okuryazarlık eğitimleri verileceğini açıkladı.
Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ve Kurum Şefi Ertunç Ülkü, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz’i ziyaret etti.
Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, motor yağı değiştiren işletmelerin Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alması gerektiğini hatırlatarak işletmeleri 1 Temmuz’a kadar belgelerini alması konusunda uyardı.
Bartın Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, 7326 Nolu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında Oda üyelerine çağrıda bulunarak yapılandırma işlemleri konusunda Oda tarafından yardımcı olunacağını duyurdu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Akdeniz, Genel Sekreter Çetin’e el emeği göz nuru tablo hediye etti. Akdeniz, ayrıca İşletme Belirleme Komisyonu ve Eğitim Denetleme Komisyonu Toplantısı kapsamında Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Danışman Başkanlığında zoom üzerinde yapılan online toplantıya katıldı.
Ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da yaşanan vaka artışları sebebiyle esnafın yeni bir kapanma ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz “Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.