Engelsiz yaşam için akülü araçlarına kavuştular

Bartın'daki 18 engelli akülü araç ve tekerlekli sandalyelerine kavuştu. Amasra Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen törende engellilere giyim ve gıda yardımı da yapıldı.

Engelsiz yaşam için akülü araçlarına kavuştular

Bartın’daki 18 engelli akülü araç ve tekerlekli sandalyelerine kavuştu. Amasra Belediyesi ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen törende engellilere giyim ve gıda yardımı da yapıldı.  Kültür parkta düzenlenen törene Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel CHP İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Amasra  İlçe Başkanı Seyhan Bilgin, Bartın Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, Bartın Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Ali Akalın, Ulus Özürlüler Derneği Başkanı Turhan Bostancı, Belediye Meclis Üyeleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

“Hayatlarını kolaylaştırmaları için gayret gösteriyoruz”

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır törendeki konuşmasında “ Engelli hayatlar engelsiz olmalıdır. Engelli olmak hayatın bir parçasıdır. Bazen doğuştan, bazen trafik kazasından yada geçirdiği rahatsızlıklardan dolayı herkes engelli hale gelebilir. Engelli vatandaşlarımızın toplum içine çıkmaları daha rahat yaşamaları, hayatlarını kolaylaştırmaları için gayret gösterdiklerini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda da Belediyemize görevler düşmektedir. Bizlerin gayretleri, imkanları, destekleri ve kendi çabalarıyla da engelliler toplum hayatı içerisinde daha çok yer alacaklardır. Amacımız engellilerin önlerinde ki engelleri kaldırabilmek, azaltabilmek ve onların ailelerinin de çektiği sıkıntıları bir nebze olsun hafiflete bilmektir. Engelli bireylerin kendilerine daha fazla yer açabilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Engelli vatandaşlarımızı Akülü araba, tekerlekli sandalye, giyim ve gıda yardımı sahipleri ile bugün buluşturuyoruz. Buna vesile olan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel’e ve emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.