Elektrik borçlu ve abonelik mağduru Kaya, yardım bekliyor

İstanbul Çağlayan'daki bir adreste adına açılan abonelikten dolayı elektrik borçlu ve abonelik mağduru olduğunu iddia eden emekli Zifel Kaya, yetkilerden yardım bekliyor. Arıt Esbey Köyünde yaşayan Kaya, toplam 25 bin TL civarındaki elektrik borcu nedeniyle hacizlik durumda. Yıllardır bu sorunu çözmek için çabalayan Kaya, birilerinin artık kendisine el uzatmasını ve borç ve abonelik kördüğümünden kendisini kurtarmasını istiyor.

Elektrik borçlu ve abonelik mağduru Kaya, yardım bekliyor

Elektrik borçlu ve abonelik mağduru Kaya, yardım bekliyor

İstanbul Çağlayan’daki bir adreste adına açılan abonelikten dolayı elektrik borçlu ve abonelik mağduru olduğunu iddia eden emekli Zifel Kaya, yetkilerden yardım bekliyor. Arıt Esbey Köyünde yaşayan Kaya, toplam 25 bin TL civarındaki elektrik borcu nedeniyle hacizlik durumda. Yıllardır bu sorunu çözmek için çabalayan Kaya, birilerinin artık kendisine el uzatmasını ve borç ve abonelik kördüğümünden kendisini kurtarmasını istiyor.

Nihal Karaman

Bartın Arıt’a bağlı Esbey Köyünde yaşayan Zifel Kaya, elektrik faturası daha doğrusu kendisi abone olmadığı halde elektrik abonesi mağduru. Şuanda emekli olan Kaya, 2008 yılında İstanbul’da bir fırında işçi olarak çalışıyor. Çalıştığı zamanlarda fırında kaldığını ifade eden Kaya, 1,5 yıl burada çalıştıktan sonra Bartın’a geri dönüyor.

Elektrik borçlu olduğunu icra tebligatıyla öğreniyor

Zifel Kaya, elektrik abonesi mağduru olduğunu tam da bu zaman 7 bin 600 TL’lik  elektrik faturası borcu olduğuna dair İstanbul 6. İcra Dairesinden gelen tebligatla öğreniyor. Kaya’nın iddiasına göre; 1999 yılında İstanbul Çağlayan’daki bir adreste kendi adına elektrik aboneliği açılıyor. Abonelik gelen elektrik faturaları ödenmeden 2001 yılında kapatılıyor.

Kaya, abonelik başvurusu yapmadığını söylüyor

1999’da İstanbul Avrupa yakasından sorumlu elektrik şirketine bizzat abonelik başvurusu yapmadığını ifade eden Zifel Kaya, aynı zamanda o zamanlar İstanbul Çağlayan’daki adreste de ikamet etmediğini söylüyor. Adına başvurmadığı ve herhangi bir belge vermediği halde nasıl abonelik açıldığını anlamadığını belirten Kaya, İcra’dan gelen borç tebligatına itiraz ettiğini de kaydediyor.

Tek bir borca 3 farklı tebligat mı gönderildi?

Zifel Kaya, üstelik aynı elektrik saatine ait borca dair farklı dosya numaralarıyla 2 farklı icra dairesinden de kendisine borç tebligatı gönderildiğini iddia ediyor.  İstanbul 18. İcra’dan 7 bin 700 civarında 13. İcra’dan da 11 bin TL civarında borç tebligatları gönderildiğini belirten Kaya, aynı saatte ait elektrik borcunu kapatmak için 3 farklı tebligatın borcunu da ödemesi gerektiğinin söylüyor.

Adına 3 abonelik daha açıldığını öğreniyor

O dönem elektrik şirketinin avukatıyla görüştüğünü ifade eden Kaya, avukattan yine Çağlayan’daki aynı adreste adına 3 farklı abonelik daha öğrendiğini söylüyor. Borç ve abonelik bilmecesinin içinden kendisinin çıkamayacağını anladığını dile getiren Zifel Kaya, 2008 yılında İstanbul’da bir avukat tuttuğunu ancak avukatının da bu sorunu çözmediğini iddia ediyor.  

Hacizli Kaya, yardım bekliyor

Toplam 25 bin TL civarındaki elektrik faturası borcundan dolayı üstündeki mallara haciz konduğunu kaydeden Zifel Kaya, kendisinin yıllardır bu işin içinden çıkamadığını söylüyor. Emekli olduğunu ve çok fazla maddi durumunun da olmadığını belirten Kaya, yetkililerden artık kördüğüm haline gelen bu sorunun çözümü için yardım bekliyor.