BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Bartın Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Belediye8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla aynı zamanda ülkenin tek Fener Alayı Kadın Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Millet Bahçesi'nden Belediye Bandosu'nun seslendirdiği milli marşlar eşliğinde meşalelerle hareket eden kortej, kent merkezinden yukarı çarşıdaki Atatürk anıtının önüne yürüdü. Yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin ilk ve tek Fener Alayı Kadın Yürüyüşü düzenlendi. 8 Mart Salı akşamı Millet Bahçesi’nden Belediye Bandosu’nun seslendirdiği milli marşlar eşliğinde meşalelerle hareket eden kortej, kent merkezinden yukarı çarşıdaki Atatürk anıtının önüne yürüdü. Yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Akın: “Dünyanın yarısı kadın, diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor”

Belediye Başkanı Cemal Akın etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, belediye olarak kadın hakları konusunda son derece duyarlı olduklarını önemle vurgulayarak her yıl 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında çok sayıda etkinlik yaptıklarını, geleneksel hale gelen  bu yürüyüşünde bu etkinliklerden biri olduğunu söyledi. Akın; “Bu güzel günde siz değerli hanımefendiler ve değerli dostlarımızla bir arada olmakta dolayı çok mutluyum. Bu beraberliğimizi Allah daim eylesin. Tarih boyunca her alanda başarılı çalışmalara imza atan kadınlarımız gurur kaynağımızdır. Kadın bizim hayatımızda çok önemli. Hem İslam’dan önceki Türk Devlet’lerinde, hem de İslam’dan sonraki Türk Devlet’lerinde kadın hemen Kağan’ın yanında yer almıştır. Yani belirleyici olmuştur. Savaşlarda Nene Hatun’ları görüyoruz, Kara Fatma’ları görüyoruz. Tarihimizde çok etkili olmuşlardır. Ayrıca cennet anaların ayakları altındadır. Büyük bir düşünür; “Dünyanın yarısı kadın, diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor” demiş. Evde çocukların yetiştirilmesine ön ayak olan babalar değil, analardır. Onun için çok önemli bizim hayatımızda hanımefendiler. Onun için iş hayatında çok önemliler” dedi.

“Herkese teşekkür ediyorum”

Bu yıl gerçekleştirilen Kadınlar Günü etkinlikleriyle ilgili de bilgi veren Akın; “Bartın Belediyesi olarak 8 Mart etkinliklerine büyük önem veriyoruz. 8 Mart Kadınlar Günü 4 güne yaydık. İlk olarak resim sergisiyle başladık, sonra kadınlarımızın evde ürettikleri, ürünlerini satabilecekleri bir pazaryeri oluşturduk. Bundan sonra her Pazar o pazaryerinin yarısında hanımefendiler evde ürettikleri ürünleri satacaklar. Yine etkinliklerin 3.gününde Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından “4 Kadın 1 Hikaye” adlı tiyatro gösterisi oynandı. Etkinliklerin son gününde de yemek programı ve plaket töreni düzenledik. Belediyemiz kadın çalışanları ve sosyal, eğitim ve iş alanında başarılı olan kadınlarla öğle yemeğinde bir araya geldik. Kentimize katmış oldukları değerlerden dolayı alanında başarılı olan kadınlara plaket taktim ettik. Son olarak da Türkiye’de sadece Bartın Belediyesi tarafından yapılan Fener Alayı Kadın Yürüyüşü’nü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz Belediye Bandomuzun birbirinden güzel marşlarıyla Belediye Sosyal Tesislerinden başlayıp, Hükümet Caddesinden geçerek, Cumhuriyet Caddesi Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi. Etkinliklere katılan tüm vatandaşlarımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde ifade etti.

 

BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
BELEDİYEDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK