Belediye dört bir yani dezenfekte ediyor

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen COVİD-19 virüs salgınına karşı Bartın Belediyesi seferberlik ilan etti. Tüm birimleriyle mücadele veren Bartın Belediyesi gece gündüz demeden şehrin dört bir yanını dezenfekte etmeye devam ediyor.

Belediye dört bir yani dezenfekte ediyor

Belediye ekipleri, ülkemizde de görünen tehlikeye karşı insanların ortak kullanım alanları başta olmak üzere birçok noktada çalışma gerçekleştiriyor.

Pazaryerlerinde Tedbirler En Üst Seviyede

Salı ve Cuma günleri kurulan Galla Pazarı, Kapalı Pazaryeri ve Semt Pazarları kurulmadan önce ve sonra dezenfekte ediliyor. Pazar satışı yapan ve alışveriş yapan vatandaşlara maske dağıtımında bulunuluyor. Ayrıca tezgahlar arasında ki mesafe ve vatandaşlar arasında ki sosyal mesafeler konularında da Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirmeler yapılıyor. Galla Pazarı, Kapalı Pazaryeri ve çevresinde esnafları ziyaret eden Başkan Cemal Akın, esnaflara alınan tedbirler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sanayi Sitesi’nde Hummalı Çalışma

Şehrin bir çok noktasında dezenfekte çalışması gerçekleştiren Bartın Belediyesi Sanayi Sitesi’nde çeşitli çalışmalar yürütüyor.  Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Sanayi Sitesi’nde ki dükkanları dezenfekte ederken İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise Sanayi Sitesi yollarını dezenfektan maddelerle yıkıyor. Yapılan çalışmaları da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’da yakından takip ederek esnaflara bilgiler veriyor.

57 Site ve Çevresi Dezenfekte Edildi

Bir süredir toplu yaşam alanları olan site ve apartmanların dış cephe ve çevrelerini dezenfekte eden Bartın Belediyesi Kemerköprü ve Karaköy Mahalleleri’nde 57 site ve çevre sokaklarında dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalar belirlenen noktalarda devam ediyor.

Yol Yıkama Ekipleri Çaydüzü ve Esentepe’de

Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren şehrin tüm yol ve kaldırımlarında dezenfektan maddelerle yıkama çalışması başlatan Bartın Belediyesi çalışmalarını Çaydüzü ve Esentepe Mahalleleri’nde sürdürdü. Her iki mahalleye ait araç yolları ve kaldırımlar dezenfektan maddelerle yıkanarak dezenfekte edildi.

“Yorulmadan Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın”, Bartın Belediyesi olarak oluşturduğumuz ekiplerimiz ile titizlikle üzerinde durduğumuz tedbir çalışmalarımız devam ediyor. Dünyada çok büyük bir alana yayılan ve ülkemizde de büyük tehdit oluşturan Covid19 virüsüne karşı panik yapmadan tedbir alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Kent merkezimizde bulunan billboardlarımıza vatandaşlarımızın önemli ihtiyaç hali olmadıkça evden çıkmamaları konusunda gerekli uyarı afişlerimizi astık. Belediye hoparlörlerimizden düzenli olarak uyarı anonslarımızı yapıyoruz. Dezenfekte ve temizlik çalışmalarımızı her gün düzenli olarak yapıyoruz. Biz, halkımıza sağlıklı bir gelecek sunabilmek için yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Görev alan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.