Beklenen yağışlar öncesi Kriz masası toplandı

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında meteorolojik verilere göre, Bartın'da Salı ve Çarşamba günleri yaşanacak şiddetli yağmur, kar ile karışık yağmur, kar yağışı ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler için Afet Yönetim Merkez'inde İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Beklenen yağışlar öncesi Kriz masası toplandı

Toplantıya, Vali Yardımcıları Abdullah Akdaş ve Miraç Akbulut, Kaymakam Adayı Yasin Mert, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutan V. J.Alb. Yıldırım Özbaş, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Safa Söylem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Deniz Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Mehmet Özdemir, Başkent Edaş İl Müdürü Ali Fuat Aslan,112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver Çayır, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ahmet Yıldız, İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, GAMER Müdürü Yasin Güney, DSİ 233. Şube Müdür V. Deniz Göçmenoğlu, Karayolları 156. Şube Şefi Serkan Akyüz, Türk Kızılay Şube Başkanı Rıza Çakın katıldı.

Güner, sel ve heyelana karşı tedbir talimatı verdi

Vali Güner yağış öncesi sorumlu kuruluşların İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde riskli alanlarda gerekli çalışma ve tedbirlerin ivedilikle tamamlaması  özellikle taşkın ve heyelan riskine hassas bölgelerde gerekli her türlü tedbirin alınması, yağış sırasında ve sonrasında başta yol kapanması, enerji kesintisi ve haberleşmede meydana gelebilecek aksaklıkların giderilmesi için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde oluşturulan çalışma gruplarının teyakkuzda olmaları, ayrıca uzun süreli enerji kesintisi ihtimaline karşı yeteri kadar jeneratörün hazırda tutulması, kronik hasta ve hamile vatandaşlarımızın sağlık birimlerince takip edilmesi talimatını verdi.