BARÜ ile BAKKA'dan yapay zekada güç birliği

Bartın Üniversitesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokolle, kentte yapay zeka alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bartın’ın dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayacak önemli bir iş birliği hayata geçirildi. Bartın Üniversitesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında “Yapay Zeka Eğitimi ve Uygulama Faaliyetleri İş Birliği Protokolü” imzalandı. Söz konusu protokol, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya tarafından imza altına alındı. Yapılan iş birliğiyle Bartın’da teknoloji odaklı eğitim çalışmalarının artırılması amaçlanıyor. Protokol kapsamında Bartın Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda, yapay zekâ alanında eğitim ve uygulama faaliyetleri yürütülecek. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle şehrin proje geliştirme kapasitesinin artırılması ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.

BARÜ’den akademik destek
Bartın Üniversitesi, iş birliği kapsamında akademik ve teknik içerik geliştirme, eğitmen desteği sağlama, laboratuvar ve araştırma altyapısını kullanıma sunma gibi alanlarda katkı verecek. Ayrıca katılımcılara akademik rehberlik desteği de sağlanacak. 

Rektör Ahmet Akkaya, imzalanan protokolün dijital dönüşüm sürecinde gençlerin yeni beceriler kazanmasına önemli katkılar sunacağını belirterek, iş birliği dolayısıyla BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya’ya ve emeği geçenlere teşekkür etti.

HABER: Eda Koç