Bartın uyuma, takımına sahip çık!

Ligin bitmesine son 2 hafta kala evinde karşılaştığı Yahşihanspor'u 3-1 yenerek liderliği sürdüren ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj sağlayan Bartınspor, ilin önde gelen işadamları, siyasetçileri ve bürokratlarınca hem maddi hem de manevi anlamda kendilerine sahip çıkılmamasına sert tepki gösterdi. Maç sonunda futbolcular, ilin tek takımının sahipsiz bırakılmasına formalarını çıkarıp sahanın ortasına bırakarak tepki gösterirken Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan da soyunma odasında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Gittikleri çoğu yerden maddi anlamda boş döndüklerini açıklayan Başkan Yurtaçan, 'Bu şehirde ki iş adamları, hali vakti yerinde olan insanlar neredeler. İaşe konusu en az 10 kişiye söylendi. 1 tanesi aramadı. Bu kadar mı sahipsiz bu takım. Şampiyonluk bekliyorlardı. Allahın izniyle grubu lider bitireceğiz. Biz ve futbolcu arkadaşlarımız üzerine düşeni yaptı. Yapmaya da devam edecekler' dedi.

Bartın uyuma, takımına sahip çık!

Bartınspor, Ligin 16. Haftasında evinde Yahşihanspor’la karşılaştı.  Ertuğrul Kösterelioğlu, Rahim Sarıdede, Ali Kış hakem üçlüsünün yönettiği maça Ahmet Arat, Mahsun Kara, Aykut Karaman, Serkan Küçük, Samet Göker, Sefa Aktepe, Serdal Öz, Furkan Birdal, Berkay Yüksel, İbrahim Utku İnce ve Hasan Cankut on biri ile başlayan Bartınspor ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip alana yıkarak kıran kıran geçen mücadele gol aradı. İlk yarıda başa baş geçen maçta kapanan rakip savunmayı açmakta zorlanan kırmızı-siyahlılar, Berkay Yüksel, Hasan Cankurt ve İbrahim Utku İnce’nin şutlarıyla gol aradı. Konuk ekip zaman zaman etkili kontrataklarla rakip kalede gol aradı. Yahşihanspor 43. Dakikada ani gelişen atakta Murat Bayrak’ın attığı golle ilk 45 dakikayı 1-0 üstün kapattı.

İkinci yarı fırtına gibi esti

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Bartınspor, 56. Dakikada gelişen atakta Hasan Cankut’la 1-1’lik eşitliği sağladı. İkinci yarı rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan kırmızı-siyahlı ekip maçı çevirmek için yoğun çaba harcadı. İkinci yarının büyük bölümünü rakip yarı alanda oynayan Bartınspor, 73. Dakikada Serdal Öz ve 79. Dakikada Berkay Yüksel’in attıkları gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Futbolcular formalarını sahasının ortasına bıraktı

Bartınspor Yahşihan karşısında aldığı bu 3 puanla puanını 38 yükselterek şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj sağlarken maç sonunda ardı ardına zehir zemberek açıklamalar geldi. Sahadan ayrılmadan önce futbolcular formalarını çıkararak orta sahaya bıraktı. Aynı şekilde futbolcular, taraftarların kendisine gösterdiği sevgiye de buruk bir karşılık verdi. Futbolcuların bu hareketi taraftarlar başta olmak üzere herkeste şaşkınlığa sebep oldu.

Beklenen açıklama Serkan Yurtaçan’dan geldi

Futbolcuların formalarını sahaya bırakarak hangi mesajı vermek istediği ve kulüpte neler olduğuna dair açıklama ise Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, soyunma odasında basın açıklaması yaptı.

Yurtaçan’dan “Sahipsiziz” serzenişi

Futbolcuların bu hareketinin ne kulübe ne de Bartınspor taraftarına yönelik olmadığını vurgulayan Yurtaçan, Bartın’ın önde gelen işadamları, siyasetçileri ve bürokratları dahil şehre “Sahipsiziz” serzenişinde bulundu. Gittikleri çoğu yerden maddi anlamda boş döndüklerini belirten Yurtaçan, şöyle konuştu: “

“Burada ki karakterli arkadaşlarımız, teknik ekibimiz ve Gökhan hocamız, yönetimde bulunan bu zamana kadar benimle beraber olan bu abilerime, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz bu takımı kurup destek istemeye çıktığımızda, Bartın’da iş adamı, resmi kurum, fabrika veya işletmelere gittiğimizde boş döndük. Sezon başı gittiğimizde boş döndük. Dedik ki bizden bir şeyler bekliyorlar. Takımdan bir şeyler bekliyorlar. Bir şeyler görelim diyorlar. Bu takım 5 hafta da ne yapacağını gösterdi. Hafif bir kıpırdanma oldu. Sezonun ilk yarısını lider bitirdik. Çubukspor maçından sonra her şey tersine döndü. Bu takım bunları hak etmiyor. Burada oynadığımız Kastamonu maçını kazandık. Yine her şey tozpembe oldu. Bir sonra ki Sincan Belediyespor maçında neler çektiğimizi bilmeden ağır hakaret ve eleştirilere maruz kaldık. Nasıl şartlar altında maçın oynandığını değerli basın mensupları gördü.

“3 hafta telefonlarımız açılmadı”

Sincan maçından sonra 3 hafta telefonlarımız açılmadı. Bu kulüp 24 yıldır profesyonel lige çıkamadı. Biz elimizi taşın altına koyduk. Futbolcu kardeşlerimiz de elini taşın altına koydu. Bu arkadaşların aldıkları ücretler, bizim anlaştığımız ücretler normal bir ailenin geçindiği ücretler. Futbolcu kardeşlerimizin tek geçim kaynağı bu. Bu arkadaşların gelecek kaygıları var. Hayat garantileri yok. Biz buna olduğunca göğüs germeye çalışıyoruz. Bizim de yapabileceğimiz bir yere kadar.

“Bu takım bu kadar mı sahipsiz?”

Bu şehirde ki iş adamları, hali vakti yerinde olan insanlar neredeler. İaşe konusu en az 10 kişiye söylendi. 1 tanesi aramadı. Bu kadar mı sahipsiz bu takım. Şampiyonluk bekliyorlardı. Allahın izniyle grubu lider bitireceğiz. Biz ve futbolcu arkadaşlarımız üzerine düşeni yaptı. Yapmaya da devam edecekler. Biz de devam edeceğiz.

Zonguldaklı olmaktan gurur duyuyorum

Bıraksınlar başka şeylerle uğraşmayı. Yok, Zonguldaklı başkanmış. Yok, Zonguldak’tan gelen adama destek mi olunurmuş. Ben Zonguldaklı olmaktan gurur duyuyorum. Burada ekmek yiyorum. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

“Bir kuruş yok, artık yeter!”

Murat abi, Sefai abi, Erhan abi, Yıldıray abi, Yüksel abi hepsi elinden geleni yapıyor. Bu takımda 22 tane yönetim kurulu üyesi var. Çalışan uğraşan 4 kişi 5 kişi. Bazı şeyleri anlatamıyoruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna kadar geldik. Bu takımı bir daha oluşturamayız. Bu şehrin üzerinden ölü toprağı kalksın artık. Bu şehirde Bartınspor sayesinde para kazanacak olanlar var. Oteller, restaurantlardan bir kuruş yok. Bu takım üçüncü lige çıktığında ben mi para kazanacağım.

“Herkes fotoğraf çektirme derdinde”

Herkes hafta içi fotoğraf çektirme derdinde. Hiçbiri ortalıkta yok. Bugün mağlup olunsaydı veya ters bir sonuç çıksaydı bizim yanımızda kimse yoktu ve yarım saat sonra yine kimse yok. Görüşüyoruz ama maalesef dönüş alamıyoruz.

“Futbolcular para için bizi aramadılar”

Futbolcu kardeşlerimiz bir gün olsun beni ya da yönetimimizi bizim primimiz gecikti, sahaya çıkmayız demediler. Moralimiz bozuk, sakatım dediklerini duymadım.

“Ben bundan sonra 1 kişiyi aramayacağım”

Bu takımın sahibi eksi 4 derecede maça gelen taraftar. Bu takımın sahibi Burak Can. Bu takımın sahibi 74 TL’lik kampanyamızda 10 TL veren öğrenci. Ben bundan sonra bir kişiyi aramayacağım. Ben yapacağımı yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Yönetimde ki arkadaşlarımız da yapacak. Ne maça davet edeceğim ne de yardım için arayacağım. Bu zamana kadar yapmışım bundan sonra da yaparım.

Kaptan Aykut: “Şampiyonluk paradan daha değerli”

Maçtan sonra sahaya formaları bırakarak kulüp yönetimine ve taraftara bir tepki göstermedikleri, tepkilerinin şehrin tek il takımının sahipsiz bırakmasına olduğunu kaydeden

Bartınspor Kaptanı Aykut Karaman da şöyle konuştu:

“Bizim sezon başından beri tek hedefimiz profesyonel lig hasretine son vermek. Bu hasrete son vermek çok büyük değerdir. Çok büyük onurdur. Çok büyük bir şereftir. Biz her toplantı da arkadaşlarımızla bunları konuştuk. Bu onura, bu şerefe erişmek çok büyük mutluluk. İnsanların yıllarca unutamayacağı bir şey. Bartınspor tarihine ismimizi altın harflerle yazdırmaktan başka büyük bir şey var mı. Paradan da değerli bu duygu.

“Bizim sitemimiz sahipsizlikten dolayı”

Bizim orta sahaya formalarımızı bırakmamızın tek nedeni sahipsizlik. Ben basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Taraftarımız zaten bu takımın sahibi. Bizim sitemimiz taraftara veya medya ya değil. Bizim sitemimiz sahipsizlikten yana. Böylesine değerli bir şehri, böylesine değerli bir camianın şampiyonluk yolunda bu galibiyetin ardından burada bu şekilde mi olmamız gerekiyordu.

“Maç sattığımız bile söylendi”

Mutluyuz ama o mutluluğu yaşayamamaktan kötü bir şey var mı. Bizler bu işi fiziksel olarak yapan insanlarız. Grafiksel olarak her maçı üst düzey oynayamayabiliriz. O sahada mücadeleyi göstermek zorundayız. Rabbim de nasip ediyor. Yahşihanspor maçı geriden gelip kazandığımız beşinci maç. Bizim paralarımız eleştirildi. Maç sattığımız söylendi. Bu kadar ağır eleştirileri aldık. Onda bile dik durmaya çalıştık. Bir futbolcuya maç sattın demek ne kadar kolay bir şey. O klavyenin başında bunları yazabilmek. Bizim sahada yaşadığımız fiziksel zorluğu kaç kişi bilebilir.”

Taraftardan takımına tam destek

Bu tavrıyla ilin yetkililerine ve Bartın halkına kendilerine sahip çıkmaları gerektiği mesajını veren futbolculara, taraftar da destek oldu. Maçtan sonra dağılmayan taraftar, sloganlarla soyunma odasındaki futbolcuları yeniden yanlarına çağırdı. Bunun üzerine futbolcular soyunma odasından çıkarak yeniden taraftarıyla buluşurken Kaptan Aykut Karaman, durumu bir kez daha taraftara açıkladı.

“Bizim tek derdimiz sahipsizlik”

Sosyal medyada yapılan haksız eleştirileri hak etmediklerini ve Bartınspor’u hak ettiği profesyonel lige çıkaracaklarını söyleyen Karaman “ Bugün maçtan sonra yaşanan görüntünün sizinle veya medya grubuyla hiçbir alakası yoktur. Bizim sadece tek derdimiz sahipsizlikten yana, bizler sahaya çıkıp iyi veya kötü oynayabiliriz ama emin olun şuna biz sahada mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Her ne olursa olsun bizler sizleri her gün, her dakika inancınızı yitirmeyene kadar inandırmaya devam edeceğiz. Ama sakın ve yanlış anlamayın bugünkü görüntünün sizinle hiçbir alakası yoktur. Sizler bizim baş tacımızsınız, sizler bu şehrin, bu kulübün asıl sahiplerisiniz” dedi.

Tribün Lideri Altunsaban” Bu takıma sahip çıkacaksınız”

Tribün liderlerinden Ömer Altunsaban taraftarın takımın yanında olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “Ne olursa olsun bizler sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz bizler arkanızda olmaya devam edeceğiz. Bizler arkanızda olmaya devam edeceğiz. Bu takım mağlup oldu biz yine de arkasında durduk. Bartın sporlu olmak iyi günde kötü günde bu takıma sahip çıkmaktır. Siz sahada mücadele edin. Vekilim, Valim, Belediye Başkanımız eğer çok ciddilerse bu ortam bir daha olmaya bilir. Gelsinler samimilerse bu takıma sahip çıksınlar. Adalet Komisyonu Başkanı, Yılmaz Tunç, sen sportotodan para alacaksın bu memleket görecek. Aysu Bankoğlu senin ailen zengin siz Bartın’ı temsil eden insanlarsınız bu takıma sahip çıkın.

“Biz ne gerekiyorsa yapacağız”

Taraftar simitle, poğaçayla maça gidiyor. Taraftar gerekeni yapıyor. Bu takıma sahip çıkacaksınız Bartın’da iş adamlarına sesleniyoruz caddelerde bir tane bayrak yok. Bu takım bu noktaya kadar geldi. Sizin mücadelenizle geldi. Burada ki taraftarla geldi. Siz sadece elinizden geleni yapmaya devam edin. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Bu saatten sonra hangi siyasetçi bu takıma sahip çıkmazsa bizde gerekeni yapacağız. İl Başkanlarım, Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti İl Başkanı, sizler bu takıma sahip çıkacaksınız. Taraftar gerekeni yapıyor. Samimiyseniz taraftarda burada takımda burada. Başka Bartınspor yok. Valimize özellikle rica ediyorum, iş adamlarıyla organize olmalılar.”

Murat Öztamur “Bütün protokolü canlı yayına davet ediyoruz”

Tribün Liderlerinden Murat Öztamur da  “Belediye Başkanımızın önderliğinde, Vekillerimiz, Valimiz, Emniyet Müdürü olmak üzere bütün protokolü bir akşam canlı yayına davet ediyoruz. Canlı yayında bu halkı onların ayaklandırması lazım başka türlü olmaz. Hepsi bizim için değerlidir, hepsini seviyoruz. Lütfen artık bir destek. Bir tane bayrak yok Bartın da” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar sonrası futbolcular yeniden soyunma odasına döndü. Bartınspor, hafta  deplasmanda Haymana Belediyespor’a konuk olacak.

 

 

 

 

Bartın uyuma, takımına sahip çık!
Bartın uyuma, takımına sahip çık!
Bartın uyuma, takımına sahip çık!
Bartın uyuma, takımına sahip çık!
Bartın uyuma, takımına sahip çık!