Bartın Tanıtım Günleri rüzgarı Şehrimizin güzellikleri İstanbul'a taşındı

Bartın Tanıtım Günleri coşkuyla başladı. 2-5 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleşen dev organizasyona Bartın'ın önde gelen isimleri, İstanbul'da yaşayan hemşerilerimiz, ilimizden ve Bartın'ı merak eden vatandaşlar katılım sağladı.

Bartın Tanıtım Günleri rüzgarı  Şehrimizin güzellikleri İstanbul'a taşındıBartın Dernekler Federasyonu (BARFED) tarafından Bartın Valiliği desteğiyle düzenlenen Bartın Tanıtım Günleri programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. BARFED Genel Başkanı Sabri Avcı başta olmak üzere birbirinden değerli kişi ve kurumların aylardır emek verdiği programa, Bartın protokolü isimleri katıldı. Programın açılışının ardından Bartın Belediyesi Halk Oyunları Grubu tarafından yapılan gösteri ile Bartınımızın yöresel dansları İstanbul’da izlendi. Kukla gösterisi eşliğinde düğünlerimizin vazgeçilmezi olan Çiftetelli çalındı. 

Sabri Avcı: “4 gün boyunca burada Bartın olacak”

Açılış konuşmasını BARFED Başkanı Sabri Avcı yaptı. Avcı, organizasyonun düzenlenmesinde kendisine destek olan isimlere teşekkür etti.  Avcı, “Bu organizasyonun düzenlenmesinde bana en çok destek olan Başkan Vekillerimiz, Kadın Komisyonu Başkanımız, Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz çalıştık ve Bartın Tanıtım Günleri’ni hazırladık. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün burada hep birlikte Bartın adına tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Burada yer alan tüm standlar, kurumlar, kuruluşlar sadece Bartınlı. Memleket günlerinde genelde farklı illerden de ürünler sergileniyor. Biz bir ilki başardık. Sadece Bartın’ı burada topladı. Bartın’ın tüm siyasetçiler, STK başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarını kısaca herkesi burada topladık. Bartınımızın sanatsal, kültürel, sportif bütün değerlerini buraya taşıdık. Bartın’ın güzelliklerini, doğasını, ekoturizmini, yaylalarını ve en önemlisi Bartın’ın güzel insanlarını bir araya getirdik” dedi.

Aylardır Bartın’ın tanıtımı için özveriyle çalışan Avcı sözlerine, Gittiğimiz her yerde nerelisin diye sorduklarında Bartınlı olduğumuzu söylediğimizde karşı taraftan duyduğumuz “Bartın’ın insanları çok iyi, çok çalışkan, işine sahip çıkan, devletine milletine bağlı’ diyorlar. Bu nedenle Bartınlı olmaktan gurur duyuyorum. Bartın, Karadeniz’in saklı cenneti. Türkiye’de eşi ve benzeri yok. Yaklaşık 15 km şehir içerisine giren bir ırmağıyla, 59 km uzunluğunda sahilleri, lav sütunları ve birbirinden güzel doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir. Burada, Bartınımızın ekoturizm potansiyelini ortaya çıkaracağız. Bu etkinlik, İlkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, Bartın’a büyük değer katacak. İstanbul’da ve büyük şehirlerde yaşayan insanlarımızın geriye göç etmesi için bu tanıtım günleri ayrı bir anlam ve önem taşıyor. Nüfusu küçük olabilir ama Bartın’ın özgül ağırlığı çok büyük. Bartın, bakanlar ve çok değerli milletvekilleri çıkardı. Bartın’dan çok önemli iş insanları çıktı. Bu nedenle Bartınlılar adına büyük gurur yaşadığımı söylemek istiyorum” diyerek devam etti. Dev organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten BARFED Başkanı Sabri Avcı, “Bu etkinliğin yapılmasında en çok katkı veren Bartın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan’a tüm Bartınlılar adına çok teşekkür etmek istiyorum. Valimiz bu tanıtım günlerinde biz de varız ve belediyelerimiz tüm kurumlarımız yer alacak dedi ve onun öncülüğünde bu muhteşem tablo ortaya çıktı. Bartın Valimiz ile ne kadar gururlansak azdır. Kültür ve Turizm Müdürümüz Özlem Koçak Hanımefendi bizimle beraber hiç durmadan çalıştı. Vali Yardımcımız Uğur Karakaya şimdi Hopa Kaymakamı oldu ve bugün o da bizlerle birlikte. Elbette Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz, bizden fazla çalıştı diyebiliriz. Ona çok büyük teşekkür ediyorum. Tabii Bartın Tanıtım Günleri’ne hazırlanırken bizlere büyük destek veren ve özgüvenimizi yükselten Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum. Bartın Belediye Başkanımız Rıza Yalçınkaya da bizlere desteklerini sundu. Kendisine ve tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar hepiniz hoş geldiniz, 4 gün boyunca burada Bartın olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Yalçınkaya: “İstanbulda’ki hemşehrilerimizi Bartın’ı keşfetmeye davet ediyorum”

Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya ise Bartın Tanıtım Günleri özelinde yaptığı konuşmasında, “Sizleri Karadeniz’in incisi Bartın’ın sıcaklığıyla tüm Belediye Başkanı arkadaşlarım adına selamlıyorum. 2-5 Temmuz tarihleri arasında sürecek olan bu etkinlik, sadece tanıtım değil, devletimizin tüm kademeleriyle bir ve beraber olmanın memleket sevdasında kucaklaşmanın adıdır. 3 bin yılı aşan tarihinde Bartın doğanın cömert davrandığı, yeşille mavinin kucaklaştığı çok özel bir şehirdir. Bartın’ın tüm güzelliklerini İstanbul’a taşıdık. Bizler stantlarımızda sadece yöresel ürünlerimizi değil, yüzbinlerce gurbetçi hemşehrilerimizin memleket hasretini, insanımızın sıcaklığını ve misafirperverliğini sizlerle paylaşıyoruz. Belediye başkanlarımız ile birlikte Bartın Tanıtım Günleri’nde sizlerin yanınızda olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ve sorumluluğumuzu yerine getirmenin gururu içerisindeyiz. Bu anlamlı organizasyonda BARFED başta olmak üzere emeği geçen ve yüreği Bartın için atan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 4 gün boyunca İstanbuldaki hemşehrilerimizi ve katılmak isteyen herkesi Bartın’ı keşfetmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Aldatmaz “Bartın’ın en büyük zenginliği insanıdır”

Organizasyona başından sonuna destek vererek takip eden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Adatmaz, “Bartın Tanıtım Günleri’nde sadece bir organizasyonun açılışını yapmıyoruz. Bugün buarada, doğamızı, kültürümüzü, emeğimizi, lezzetlerimizi ve en önemlisi gönlü güzel insanlarımızı İstanbul’a taşıyoruz. Bartın’ı anlatıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir şehrin tanıtımı sadece turizmin gelişimiyle olmaz. Bir şehrin tanıtımı, o şehrin esnafına, çiftçisine, turizmcisine ve gençlerine yapılan en değerli yatırımlardan biridir. Değerli hemşehrilerim: İnsan önce tanır. Sonra merak eder. Sonra ziyaret eder ve sonra gönlünü o şehre kaptırır. Biz de Bartın’ı tanıtıyor, yeni gönül köprülerinin kurulmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Tel kırmalarımız ve mutfak lezzetlerimiz gibi tüm güzellikleri kurulan stantlarda yakından görecek, tadacak ve hissedeceksiniz. Ben inanıyorum ki, Bartın’ın en büyük zenginliği ne doğası ne tarihi ne denizi ne de gastronomisidir. Bartın’ın en büyük zenginliği insanıdır. Misafirlerini baştacı eden vefakar Bartın insanı… Bugün burada sadece şehrimizi tanıtmıyoruz. Beraberliğimiz de sergiliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sözlerimi bitirirken, yeşil ve mavinin aşkına şahitlik etmek isteyen, huzuru yerinde hissetmek isteyen tüm misafirlerimizi Bartın’a davet ediyorum ” ifadelerini kullandı. 

Yılmaz Tunç, Bartın’ın tanıtımında emeği geçen herkese teşekkür etti

Bartın Tanıtım Günleri’nin açılışında konuşan Bartın’ın sevilen ismi önceki dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bartın Tanıtım Günleri’nde sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Çok büyük emek harcandı. 2 aydır seferberlik ilan edildi. BARFED Başkanımız Sabri Avcı ve Valimiz başta olmak üzere hep birlikte büyük çaba içerisinde bugünü organize ettiler. Ben Bartın’dan gelen hemşehrilerimize stant açan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın’ın ortak paydasında nasıl buluştuğumuzu İstanbullara göstermiş oldular. İstanbul’da Bartınlıları bir araya getirerek, kaynaşmalarını, dayanışmalarını sağlamak amacıyla derneklerimiz BARFED çatısı altından çok önemli bir organizasyona imza atıyorlar. Bartın’ın ilçe ve beldelerinin güzelliğini anlatan Tunç, “Bartınımız gerek tarihi, gerek doğasıyla tarif edilmesi kolay bir yer değil. Karadeniz’in incisi. İnşallah bundan sonra da Bartınımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Asıl olan insan unsuru. Bartın insanı sakinliği, çalışkanlığı ve mertliğiyle her zaman gönül insanlarıdır. Burada bu vesileyle Bartın insanlarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Stant açarak, Bartın’da üretilen değerleri sergileyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Katıldığınız için sizlere de teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Arslan: “ Bartın, ülkemizin müsnesna şehirlerinden biridir”

Bartın’ın tanıtılması ve gelişimi için verdiği emek ve çalışmalarla bilinen Bartın Valisi Nurtaç Arslan, ilimizin güzelliklerini ve kültürel mirasını İstanbul’da anlattı. Vali Arslan konuşmasında“Mavi ve yeşilin buluştuğu Batı Karadeniz’in saklı cenneti Bartın, doğası, tarihi mirası, kültürel zenginlikleri ve misafirperver insanlarıyla ülkemizin müstesna şehirlerinden biridir. Asırlardır, denizle yaşamış, ormanla nefes almış, toprağıyla üretmiş, ırmağıyla büyülemiş ve tüm bunları yaparken de doğayla uyum içerisinde yaşamayı başarmış bir şehirdir. Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan olarak nitelendirdiği Amasramız, dört mevsim ziyaretçilerini büyüleyen adeta bir açık hava müzesidir. 400 yıllık geleneksel ahşap ve tekne yapım kültürünü yaşatan Kurucaşilemiz, yaylaları, şelaleleri ile doğa turizminin en önemli merkezlerinden olan Ulusumuz, el değmemiş doğasıyla Küre Dağlarımız, dünyanın sayılı oluşumları arasında yer alan 80 milyon yıllık Lav Sütunlarımız, İnkumumuz, Bartın Irmağımız ilimizin sahip olduğu eşsiz değerlerden yalnızca birkaçıdır. Yaklaşık 2 asırlık geçmişiyle Galla Pazarı üretici kadınlarımızın emeğini doğrudan tüketici ile buluşturan önemli kültürel mirastır. Beyaz baklava, pirinçli mantı, çöven ekmeği gibi birçok coğrafi işaretli lezzetimiz ilimizin gastronomi zenginliğini oluşturmaktadır. Biz bugünü tanıtım faaliyetinin ötesinde görüyoruz. Bu organizasyonun kültürümüzü yaşatmanın, üreticilerimizi desteklemenin, turizm potansiyelimizi daha geniş kitlelere duyurmanın ve şehirlerimiz arasında gönül köprüleri kurmanın vesilesi olarak görüyoruz. Bartın Tanıtım Günleri’nin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyor BARFED Başkanımıza ve tüm emek veren destekçilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Bartın yöresel lezzetleri ve el emeği ürünlerinin sergilendiği stantlar gezilerek, İstanbul’da şehrimizin öne çıkan temaları vatandaşlara incelikle anlatıldı.

HABER: Erkan Hızoğlu-Eda Koç