Bartın'da 4 Bin Litre Biyosidal İlaçla Kokarca Mücadelesi

Bartın Valiliği koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kahverengi kokarca zararlısına karşı il genelinde biyosidal ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Metruk binalar ve kışlak alanlarda yürütülen uygulamalarla zararlının yayılımının önlenmesi hedefleniyor.

Bartın’da tarım alanlarını tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bartın Valiliği koordinasyonunda Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında sahada planlı ve hedef odaklı biyosidal ilaçlama uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda Biyosidal İlaç Uygulayıcı Eğitimine katılarak yetkilendirilen uygulayıcılar tarafından özellikle zararlının yoğun olarak barınma ihtimali bulunan metruk binalar başta olmak üzere depo, ahır, kullanılmayan yapılar ve diğer potansiyel kışlak alanlarda düzenli ilaçlama çalışmaları yapılıyor.

Eylem planı kapsamında temin edilen 4 bin 100 litre biyosidal ilaç ve 20 adet ilaçlama makinesi ile Bartın merkez ve ilçelerinde uygulama kapasitesinin artırıldığı belirtildi. Böylece yürütülen mücadelede etkinliğin ve sürekliliğin sağlanması amaçlanıyor.

Yetkililer, gerçekleştirilen çalışmalarla zararlının kışlama alanlarındaki popülasyonunu baskı altına almayı, ilkbahar döneminde tarım alanlarına yayılmasını önlemeyi ve oluşabilecek ekonomik kayıpların önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İnsan ve çevre sağlığı gözetilerek teknik esaslara uygun şekilde sürdürülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulanırken, köy muhtarlarının yapacağı bilgilendirme ve yönlendirmelerin de mücadeleye önemli katkı sağlayacağı belirtildi. Muhtarlara desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

Haber: Muhammet Civan