Bankoğlu, Zafer Bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı ve bu tarihi günün önemine dikkat çekti. Bankoğlu, 'Düşmanın Anadolu'da yenilgiye uğratılması anlamına gelen 30 Ağustos'u geçiştirmeye çalışanlara cevabımız çok net. 30 Ağustos, layık olduğu coşkuyla kutlanacak. Milli bayramlarımızı, küçük oyunlarınıza alet etmeyiz' dedi.

Bankoğlu, Zafer Bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi  Aysu Bankoğlu, 30 Ağustos Zaferi'nin 98. yıl dönümünde hem Zafer Bayramı'nı kutladı, hem de bu tarihi günün önemini vurguladı. Sözlerine, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk en başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nda ortaya konulan eşsiz mücadelenin her bir mimarını, kahramanını saygı ve rahmetle yâd ederek başlayan Bankoğlu, 30 Ağustos'u, gerekli tedbirler alınmak suretiyle, hak ettiği şekliyle kutlayacaklarını ve Zafer Bayramı'nı geçiştirmeye çalışanları, herkesin bildiğinin altını çizdi.

“30 Ağustos'u, geçiştirmeye çalışanlara geçit vermeyeceğimiz”

Bankoğlu  açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"30 Ağustos, esasında, vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtarıldığı tarih; Büyük Taarruzun Dumlupınar'da zaferle sonuçlandığının ilânıdır. Bundan 98 yıl önce, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ve askeri dehasının öncülüğünde kazanılan zafer, Türk Milleti’nin zihinlerine ve kalplerine kazındı. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden süreçte de önemli bir kilometre taşı oldu. 1 Nisan 1926 tarihinde kabul edilen kanundan beri "Zafer Bayramı" adıyla kutlanmakta olan 30 Ağustos'u, bu tarihi günü adeta geçiştirmeye çalışanlara hiçbir surette geçit vermeyeceğimizin tüm yurttaşlarımız tarafından bilinmesini özellikle isterim. Milli bayramlar, küçük oyunlara ve geçiştirme çabalarına alet edilemez. Düşmanın Anadolu'da yenilgiye uğratılması manasına gelen ve aynı zamanda, her ne kadar Çanakkale Zaferi gibi önemli zaferler süreç içerisinde elde edilmiş olsa da, on yıllar sonra kazanılan ilk "savaş" olma özelliği taşıyan bu önemli başarıya, "yerli ve milli" olduğunu iddia eden İktidar tarafından yıllardır nasıl bakıldığı ortadadır.

“Milli bayramlarımıza hak ettiği değeri göstermeye devam edeceğiz”

Bu noktada, günümüzde, Doğu Akdeniz'de egemenlik hakları mücadelesi verilirken yine düşmana karşı 30 Ağustos'ta kazanılan çok büyük bir zaferin üstünü kapatmaya çalışmak, en hafif tabiriyle "tutarsızlık" olarak adlandırılır.  Milli bayramlara yönelik rahatsızlığı olanlar, bu niyetlerini belli etmekten geri duramasalar da biz, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi olarak milli bayramlarımıza hak ettiği değeri göstermeye, alerjisi olanları ifşa etmeye büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Bağımsızlığımızın ve kurtuluşumuzun habercisi olan Büyük Taarruz'un sonucunda gelen 30 Ağustos Zaferi, bizlere Türkiye Cumhuriyeti'nin kolay bir biçimde kurulmadığını da ispatlamaktadır. Bu Zafer, Lozan Barış Antlaşması sürecinde şüphesiz ki, elimizi güçlendirmiş ve nihayetinde Cumhuriyet'in kurulabilmesinde büyük bir önemi haiz olmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Bartınlı hemşehrilerim ve milletimiz için kutlu olsun.”