Bankoğlu 'Çocuklar yine baş tacımız olacak.' dedi.

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bankoğlu 'Çocuklar yine baş tacımız olacak.' dedi.

Bankoğlu 'Çocuklar yine baş tacımız olacak.' dedi.

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yılında egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Parlamenter sistemin yerine kendi kişisel çıkarlarını ilk sıraya koyan, 85 milyonun değil kendi planları kendi hedefleri için ucube bir sistemi getirenlerin ülkeyi sürüklediği felaket ortadadır. Eli kulağında olan seçim öncesinde milletin egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelik planları ve kurnaz oyunları ile seçim kanunu değiştirenler, her şeye rağmen sandıkta cevaplarını alacaklar. Saygı gören bir ülkeyken, bugün ülkemizi kara para aklama merkezi, uyuşturucu istasyonu, fakirlik şampiyonu haline getirmiş olan AKP, hak ettiği sonu seçimde yaşayacak. Şunu hiç aklımızdan çıkartmayalım ki; bu felaketlerin en büyük acısını çocuklar ve gençler çekiyor. AKP hayal kuramayan, yatağa aç yatan, okuluna aç giden, tek umudu bu ülkeden kaçmak olan çocuklar ve gençleri miras bırakıyor . Bizim ilk görevimiz bu acıyı, bu utancı silmek olacak. Ülkemizin kurucusu ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün  “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır,” diye işaret ettiği, temellerini attığı gelecek bu değildi.

Bugün çocuklara kutlayacağı bir bayram bile bırakmamış sadece kendine ve yandaşlarına çalışan bir hükümet var. Aileler gittikçe derinleşen bir yoksullukla mücadele verirken hükümet hem kör hem sağır hem de dilsiz. Çocuklar ve gençler yetersiz ve dengesiz beslenmenin tüm tehlikeleriyle büyüyor. Ağır kansızlık ve kas sorunlarından zekâ gelişimine, beslenme hastalıklarından ruhsal rahatsızlıklara kadar pek çok hastalığa sahip olan çocuklarımız her türlü riskle karşı karşıya hatta bu korkunçluğu yaşıyorlar. Kronik açlığa bağlı bodurluk, dörtte üçünde ağır kansızlık ve zayıflık hâkim. Bir neslin büyük çoğunluğu bu felaketten kaçamıyor. Bebekler bile artık anne sütünden, bebek bezinden mahrum. Eti, sütü, peyniri bilmeden yaşayan çocuklara artık ekmekten bile mahrum bırakılanlar ekleniyor. Kendine yeten bir Türkiye’den buğday ihraç eden, savaştaki Ukrayna’dan ayçiçek yağı bekleyen bir Yeni Türkiye teslim ediyorlar çocuklarımıza. Bu utanç onlara yeter mi bilmem ama bildiğim şu ki, bunu vicdan sahibi hiçbir insan sindiremez,” dedi.

 

Bankoğlu “Ciddi maddi yoksunluk içinde olan” çocukların oranının yüzde 34’e ulaştığını belirtirken 6 buçuk milyon çocuğun şiddetli yoksulluk yaşadığını, bu verilerin TÜİK’in iyimser verileri olduğunu belirtti. Bankoğlu “İlk ve orta okul çağındaki 10 milyona yakın çocuğun 2 milyon 129 bin kişisi muhtaç durumda ve eğitim yardımıyla okula gidiyor. Verilen yardım da 50 ila 90 lira arasında. Çocuk yoksulluğunun, çocuk işçiliğinin, çocuk yaşta evliliklerin uzayan bir zincir olması kader değil. Bu zinciri biz koparacağız. Yoksullara yardım etmek marifet değil. Asıl marifet yoksulluğu önlemektir. Çocukları okutabilmek, onlara kendilerini güvende hissedecekleri, hayal kurup plan yapabilecekleri bir ülke sunmak, üreterek, çalışarak, kazanarak onurlu bir gelecek sunabilmektir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her konuşmasında belirttiği gibi “Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” sözünden hareketle CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi tam da bu nedenle kuruldu. Dilerim, Türkiye’nin her bölgesinde her ilinde çalışacak olan bu ofisin ömrü çok kısa olur. En kısa zamanda ihtiyaç duyulmaz bir hale gelir ve çocukların da ailelerin de yaşadığı bu kabus en kısa zamanda biter. Bunun şartı da acil seçimdir. Tüm çocuklarımıza yaşayacakları uzun ve güzel günlerin çok yaklaştığını, hepsinin kıymetlimiz olduğunu bir kez daha söylemek görevim. Atatürk’ün sözlerini kimse unutmasın “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir,” Yaşasın 23 Nisan!” sözleriyle konuşmasını bitirdi.