Balıkçılar 'vira bismillah' dedi

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ilimizin önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık sektörünün heyecanla beklediği av sezonu açılış törenine katıldı

Balıkçılar 'vira bismillah' dedi


Arslan, “Haydi Rastgele”
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kurucaşile Balıkçı Barınağında düzenlenen törende Vali Arslan, “Yeni av sezonunda da su ürünleri kaynaklarımızı koruyarak avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak, yarın da kullanabilmek ve geleceğe de bırakabilmek sorumluluğu ve bilinci ile tüm balıkçılarımıza ve balıkçılık sektörümüze kazasız belasız bol kazançlı bir sezon diliyorum Haydi… Rastgele” dedi.Kurucaşile’de balıkçılar Büyük Liman'da düzenlenen törenle yeni av sezonunun açılışını yaptı. Duaların okunduğu ve kurdelelerin kesiminin yapıldığı törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile Kaymakamı Muhammed Ebrar Evsen , Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı.
Muhammed Ebrar Evsen: “Bereketli geçsin”
Amasra Kaymakamı da, "15 Nisan'da başlayan ve yaklaşık 4,5 ay süren balık avlama yasakları sona eriyor.  Balıkçılarımız bu sürede bütün hazırlıklarını tamamladı ve bugüne hazırlandı. Umarım geçen yıldan çok daha bereketli bir sezon geçirirler. Ben balıkçılarımıza kazasız belasız bol kazançlar diliyorum. Allah işlerini rast getirsin" şeklinde konuştu.
Tunç: “Vira Bismillah”
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise törende şunları söyledi: "2022-2023 balık av sezonu
 1 Eylül tarihi itibari ile balıkçılık sezonu başladı. Yeni balık sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kurallara uyarak bir 
sezon geçirmemizi temenni ediyorum. Son yıllarda yaptığımız yatırımlarla da ilçemize önemli değerler kattık. 2022-2023 Balıkçılık sezonu hayırlı olsun. Bereketli olsun. Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolayına olsun. 
Vira Bismillah!”dedi.

Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi