Bahçecik Yer altı Barajı yarın açılıyor

Türkiye'nin ilk yer altı barajı olma özelliğini taşıyan Bartın Bahçecik Yer altı Barajı, yarın saat 14.00'da törenle açılacak. Açılışı törene telekonferansla katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bahçecik Barajıyla Bartın'ın 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Bahçecik Yer altı Barajı yarın açılıyor

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye’nin ilk yer altı barajı olma özelliğini taşıyan Bartın Bahçecik Yer altı Barajının yarın saat 14.00’da törenle açılacağını duyurdu. Açılışın törene telekonferansla katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını ifade eden Milletvekili Tunç, “Bartın Bahçecik Yer altı Barajının açılışını 22 Mart 2022 Salı Günü saat 14.00’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansa katılacağı törenle gerçekleştireceğiz. Bartın’a hayırlı olsun” dedi.

Türkiye’nin ilklerinden

Barajın Türkiye’nin ilklerinden olduğunu vurgulayan Yılmaz Tunç, “Türkiye’de ilklerden olan, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü’nce etüd ve planlama işlerinin tamamlanmasının ardından yapım ihalesi gerçekleştirilen ve 2020 yılının Eylül ayında yapımına başlanan Bahçecik yeraltı barajının açılışına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki toplu açılış töreninden telekonferansla katılacak” şeklinde konuştu.

“Bartın’ın 50 yıllık su ihtiyacının giderecek”

Barajın Bartın’ın 50 yıllık su ihtiyacının gidereceğini kaydeden Tunç, Bartın’ın 50 yıllık su ihtiyacının giderilmesini sağlayacak Bartın Bahçecik Yeraltı Barajı ile Ilındır deresi üzerinde yapılacak olan ve proje ihalesi yapılan Ilındır Barajının hayata geçirilmesi ile Bartın kent merkezi, Abdipaşa ve Amasra’nın içme suyu problemini kalıcı olarak çözeceğiz. Bu büyük yatırımlar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.