BABACAN BARTIN'DAN YENİ BAŞLANGICI ANLATTI

Partisinin ilk il kongresi için Bartın'a gelen DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'de artık yeni bir başlangıç yapmanın zamanının geldiğini söyleyerek AK Parti iktidarını 'laf çok, icraat yok' diyerek eleştirdi. Babacan, 'Artık, konuşmaktan, fikirlerden, farklı kimliklerden, dünyadan, gelecekten korkmayan cesur, özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz. İstiklal Marşı'nın girişinde söylendiği gibi Korkma Türkiye! Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Korkmayacağız. Korkutmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız. Artık Türkiye'nin DEVA'sı var' dedi.

BABACAN BARTIN'DAN YENİ BAŞLANGICI ANLATTI

DEVA Partisi Bartın İl Teşkilatı’nın 1. Olağan İl kongresi, hafta sonunda, Bartın kültür Merkezi’nde yapıldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleşen kongre etkisini arttıran yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan tedbirler altında gerçekleştirildi.  Tüm katılımcılar maske takarken, koltuklar arasında birer boşluk bırakıldığı gözlendi. Kongre için Bartın’a Genel Merkez’in üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Ankara, Kırşehir, Amasya, Düzce, Çorum, Sakarya, Gümüşhane, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük il başkanları da geldi.

Muhalefet partileri tam kadro oradaydı

Ayrıca kongreyi izleyenler arasında CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç ve Demokrat Parti Bartın İl Başkanı Hamit Güngör de yer aldı. Zonguldak’taki programının ardından Bartın’a seçim otobüsü ile gelen Ali Babacan, Kültür Merkezi’nin girişinde çiçeklerle karşılandı. Salona girerken de partililerin coşkulu tezahüratları ile selamlanan Babacan, kongre boyunca omzundaki Bartınspor atkısını hiç çıkarmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öncelikli olarak Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Prof. Dr. Arzu Kılıçlar başkanlığındaki Divan Kurulu oluşturuldu. Kılıçlar’ın kısa konuşmasının ardından ise öncelikli olarak Bartın İl Başkanlığı’nın Faaliyet Raporu ve Mali Raporu okunarak delegelerin oyuna sunuldu. Raporların oy birliği ile kabulü sonrasında ise ilk konuşmayı DEVA Partisi Bartın İl Başkanı Ali Yıldırım yaptı.  Yıldırım, 24 Haziran’da Bartın kurucular kurulu olarak Babacan’dan görevi devraldıklarını, gönüllüler ile çalışmalara başladıklarını ve bugünlere geldiklerini söyledi. Yıldırım, “Biz bu çatı altında sadece bir teşkilat değiliz. Aynı zamanda yeni bir siyasi kültür inya etmek için yola çıkan güçlü bir ekibiz. İyi insanlarla, işini iyi yapan bireylerle ve demokrat düşünceye sahip insanlarla yola devam ediyoruz” dedi. Ülkemizin eğitimden ekonomiye, dış politikadan hukuka, güvenlikten sağlığa kadar pek çok alanda liyakat sahibi insanlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Yıldırım, sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

Yıldırım: “Dertlere DEVA olmak için planlarımız var”

“Bugün kötü yönetimin yarattığı güvensizlik ve karamsarlık nedeniyle ülkemiz gerçek potansiyelini gerçekleştiremiyor. Tek merkezden işin ehli olmayan yetersiz kadroların aldığı kararlarla değil, halkın iradesi ile yerinden yönetim hedefimizdir. Erişilmez, ulaşılmaz, halkın içine giremeyen siyasetçilerin değil, bizzat halk ile beraber ve kendini halkına adamış insanların yönetimde söz sahibi olmasını istiyoruz. Bartınımızın dertlerini biliyoruz. Bugün dertlere DEVA olmak için planlarımız var. Dargın değil kucaklaşan bir Bartın istiyoruz. Karamsar değil, umutla ileriye bakan insanlar istiyoruz. Laf üreten değil çözüm üreten, hamaset değil gerçekleri anlatan bir anlayışla yönetmek istiyoruz.

“Filyos Projesi Bartın bir umuttur”

Bölgesel değerlerin doğru tanımlanması ve potansiyellerinin tespitini önemsiyoruz. Bu nedenle Batı Karadeniz bir bütün olarak ele alınmalıdır. Havzanın bütünlüğüne önem veren, bölgenin dinamiklerine ortak kullanılacak bir çalışma planı hazırlanmalıdır. Ekonomik gelişim amacıyla yapılacak yatırımlarda çevresel değerler ile dengeli bir yol izlenmesi en önemli bölgesel hedef olmalıdır. Termik santral gibi bölge ve ülke değerlerini yok edecek politikalar hızla değiştirilmelidir. Yerel kültür ve mesleklerin desteklenmesi hatta okullaşması desteklenmelidir. Filyos Limanı ve Filyos Vadi Projesi bölgemiz ve Bartın için bir umuttur. Batı Karadeniz bir umuttur, Bartın bir umuttur. Bu yolda damla damla büyüyen, Bartın’ın DEVA’sı olmak için buradayız. Bu sorumluluğu almaktan vaz geçmeyeceğiz. Bu ülkeye özgür, bereketli ve hakkaniyetli günleri getirmekte kararlıyız.”

Babacan: “Yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi”

Yıldırım’dan sonra kürsüye alkışlar eşliğinde çıkan DEVA Genel Başkanı Ali Babacan sözlerine, Bartın’da olduğu için yaşadığı mutluluğu dile getirerek başladı. Türkiye’nin her yerinde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Babacan, “Artık hiçbir sorunumuza çare olmayan eski hesaplaşmaları, eski kavgaları arkada bırakıp, yeni bir başlangıç yapmanın zamanı geldi. Geçmişi doğrularıyla da ve yanlışlarıyla da artık değiştirmeyiz. Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda değiliz. Ama yarınlar bizim elimizde. Yarınları, hepimizin ortak yarını yapabiliriz. Türkiye'nin yüzünü geçmişten bugüne ve yarına çevirebiliriz. Bu bizim elimizde” dedi.

Kimliği, inancı, ideolojisi her ne olursa olsun; Türkiye'nin hangi yöresinden gelirse gelsin herkesin, özgürlük, adalet, ehliyet, fırsat eşitliği, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri etrafında yeni bir toplumsal sözleşmede buluşturulabileceğine olan inancını dile getiren Babacan sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

“Korkma Türkiye!”

Artık, konuşmaktan, fikirlerden, farklı kimliklerden, dünyadan, gelecekten korkmayan cesur, özgür ve zengin bir Türkiye istiyoruz. İstiklal Marşı'nın girişinde söylendiği gibi; Korkma Türkiye! Daha zor şartlarda, 1923'te Cumhuriyet'i kurduk, 1950'de demokrasiye doğru adım attık. Bir kere daha yapabiliriz! Kimsenin korkuyla başını önüne eğmeyeceği, kimsenin korkuyla fikrini söylemekten kaçınmayacağı, kimsenin korkuyla hakkını aramaktan vazgeçmeyeceği bir ülkeyi hep beraber inşa edebiliriz. Her an, her dakika korku pompalayanlara inat biz umudu yaymaya devam edeceğiz. Umudu güçlendireceğiz. Çünkü bu topraklar bunu başarabilir. Biz bunu başarabiliriz. DEVA Partisi bunu başarabilir! DEVA Partisi hazır!

“Türkiye gelir adaletsizliğinde rekor kırıyor”

İktidar, halkımızı yoksullaştırdı. Bu ülkenin kazandığı, Hazine'nin ve Merkez Bankası'nın biriktirdiği ne varsa hepsini tüketti. Ben ve arkadaşlarımın canla başla güçlendirdiği ekonomiyi zayıflattı. Ülkemizi yönetenler, büyük bir yoksul kesim oluşturdu. Türkiye gelir adaletsizliğinde rekor kırıyor. İşsizlikte rekor kırıyor. Her 3 kişiden biri işsiz. Nüfusun yüzde 71 gibi yüksek bir oranı borç ve taksit ödüyor. Nüfusumuzun tam beşte biri yoksul. Bu ülke, bu çağda, böylesi bir coğrafi konumda, böyle genç bir nüfusla yoksulluğa nasıl mahkum edilir? Asgari ücretle insan onuruna yaraşır şartlarda 1 ay yaşamak mümkün değil. Biz getireceğimiz yeni sistemle birlikte; sosyal yardım, sosyal hizmet, sosyal sigorta ve istihdam hizmetlerinde entegrasyonu sağlayacağız. Böylece bireyi ve aileyi yoksulluk sarmalından kurtaracağız. Yoksulluğu bu ülkenin kaderiymiş gibi gösterenlere inat halkımızı zenginleştireceğiz.

“Bartın’ın sorunlarını biliyoruz”

Bartın'ın sorunlarını biliyoruz, görüyoruz, dinliyoruz. Ülkemizde işsizlik can alıyor. Bu sorun ne yazık ki Bartın'ı da etkiliyor. Bartın'ın işsizlik sorunu var. Bartın bu nedenle sürekli göç veriyor. Bartın'da yeni iş sahaları oluşturmamız gerekiyor ki bu soruna bir çözüm bulalım. Ama bunu yapmamız için öncelikle güven ortamını tesis etmemiz gerekiyor. Güven ikliminin olmadığı yerde yatırım olmaz. Yatırımın olmadığı yerde de işsizlik artar. İşsizlik varsa, huzursuzluk vardır. Bunalım vardır. Depresyon vardır. Çaresizlik vardır. Gençlerinin göç ettiği bir şehir olmak Bartın'ın kaderi değil. Ülkemizde yatırımcı var, verimli topraklar var, zeki, çalışkan gençler var. Gerekli her şey var. Ama ülkeyi yönetenler toparlamayı beceremiyor. Biz, ekonomimizi yeniden ayağa kaldırarak işsizlikle mücadele edeceğiz. Biz Bartınlı gençlerimizin hayallerini uzak diyarlara götürmemesi için çalışacağız.

“Bartın ekonomisinin can damarı turizm!”

Bartın ekonomisinin can damarı turizm. Bu şehrin turizm potansiyelini layık olduğu en üst seviyeye taşıyacağız. Küre dağlarıyla çevrili bu nefis coğrafyayı her yıl daha fazla insanın görmesi gerekiyor. Burada çok ciddi bir kültür turizmi var. Tarih turizmi var. Doğa turizmi var. Deniz turizmi var. Kış turizmi var. Bartın'ın lezzetli mutfağı var, geleneksel el sanatları var, tarihi evleri var. Şu Amasra'ya bir bakın. Fatih Sultan Mehmet, Amasra'ya baktığında dünyanın gözünü görmüştü, değil mi? ‘Çeşm-i Cihan’ demişti. Amasra; müzesiyle, kalesiyle, Kuş Kayası yol anıtıyla gerçek bir turizm kenti. Sadece Türkiye değil, tüm dünyanın gözdesi olabilecek bir kent Bartın.

“Esnafımıza borç reva görüldü”

Bartınlı esnafımız da zor durumda. Pandemi döneminde siftah yapılmadı, cepler boş kaldı ama su, elektrik, doğalgaz ve kiralar işlemeye devam etti. Gelişmiş ülkeler vatandaşlarına karşılıksız destekler verirken, bizim esnafımıza borç reva görüldü. Bizim halkımız kredilerle geçinmeye çalıştı. Şimdi taksitler üst üste geliyor. Nasıl ödenecek? ‘İstesek doları düşürürüz’ diyor ya hani birileri, belli ki istemiyorlar. Belli ki halkın fakirleşmesine razılar.

“Laf çok, icraat yok”

Bartın'da Filyos Liman Projesi sürekli gündemde, sürekli şov yapılıyor ama proje yerinde sayıyor. Laf var, laf çok, icraat yok. Olimpiyatlarda laf üretme yarışması yapsalar, epey madalya kazanır şu andaki hükümet. Laf üretmekte iyiler. Belli bir medya desteği de var yanlarında. Kimisine havuç, kimisine sopa, ne çalışıyorsa... TRT'de olduğu gibi, medyanın gücünü tek bir parti için kullanıyorlar.

Laf üretiyorlar ama icraat var mı? Yok. Mazeret var. Dış güçler, lobiler, şunlar bunlar... Başarılı bir şey olursa, ki o da çok azaldı, ‘Biz yaptık’, başarısızlık olunca, ‘falanca lobi, filanca lobi, dış güçler, iç güçler, şu bu’... Hep mazeret, hep laf. Biz bu düzene son vereceğiz.

“Türkiye'nin DEVA'sı var”

DEVA Partisi, kadınlarla gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla eşitlik için, adalet için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Korkmayacağız. Korkutmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız. Biz Türkiye'nin haysiyetli insanları için buradayız. Artık Türkiye'nin DEVA'sı var. Bartın'ın DEVA'sı var ve biz hazırız.”

Tek liste delegelerin tümünün oyunu aldı

Daha sonra, Ali Yıldırım’ın İl Başkanlığı’nda oluşturulan tek liste ile seçim gerçekleştirildi ve Genel Merkezce belirlenen liste delegelerin tamamının oyunu aldı.

 

Şehir turu ve esnafla sohbet

Seçimin ardından Babacan, beraberindekilerle seçim otobüsüne binerek küçük bir şehir turu ile vatandaşları selamladı. Ardından da kent merkezinde yürüyerek dolaşan Babacan, esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemeyi de ihmal etmedi.