Asgari ücret 4 bin 250 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun belirlediği 2022 asgari ücret rakamını net 4 bin 250 TL olarak açıkladı. Asgari ücrette yüzde 50 oranında artış yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretteki gelir ve damga vergisi de kaldırıldığını söyledi.

Asgari ücret 4 bin 250 TL oldu!

İlk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in, üçüncü toplantısını 9 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde yapan komisyon, dördüncü kez toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantı sonrasında yaptığı açıklamada "Nihai kararımızı komisyon olarak verdik. Asgari ücret ülkemiz açısından çok önemli. 6 milyon 90 bin çalışanı ilgilendiren bir konu, sadece onlarla sınırlı değil, bütün ücret düzeylerini belli sıralamayla ilgilendiren temel ücret durumuna gelmiştir. Bu sürece katkısı olan bütün kurul üyelerini, sendikalarımızı tebrik etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu sürece başından itibaren emeği ve sosyal devleti koruyan manevi desteğini hissettik” dedi.

Asgari ücretteki gelir ve damga vergisi kaldırıldı                      

Komisyonun belirlediği yeni asgari ücret rakamını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Tarafların bu süreçte özverili bir şekilde çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum.   2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira seviyesinde uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Asgari ücrette gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız. Hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum. Asgari ücrette tarihi bir artış yaparken, bunun işveren üzerindeki ilave maliyetini 450 lira aşağıya çekmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.