Amasra Belediyesinden Cumhuriyet Bayramı resim yarışması

Amasra Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çocuklar arası 'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu resim yarışması düzenliyor. Resim yarışmasıyla ilgili 'Bu en büyük milli bayramımızın yansımalarını onların bakış açısıyla görmek için sabırsızlanıyoruz' diyen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, yarışmaya katılım koşullarını açıkladı.

Amasra Belediyesinden Cumhuriyet Bayramı resim yarışması

Amasra Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çocuklar arası “Cumhuriyet ve Atatürk konulu resim yarışması düzenliyor.   Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır yarışmayla ilgili “Atatürk ve Cumhuriyet konulu Resim yarışmasına çocuklarımızın katılımlarını bekliyoruz. Gelecek nesillerin, büyük emek ve mücadele ile kurulan Cumhuriyetin değerlerini öğrenmesi, bu değerleri coşkuyla kucaklaması önemli. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözleriyle Cumhuriyeti çocuklara emanet etti. Bizim de çocuklarımıza güvenimiz tam. İnanıyorum ki çocuklar, Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini, içlerinden geldiği gibi, bizim bile ifade edemeyeceğimiz kadar saf haliyle resimlerine yansıtacaklar. Çocuklarımızın gözünden, kaleminden Cumhuriyetimizi görmek için açtığımız yarışmaya tüm çocuklarımızın katılmalarını bekliyoruz. Bu en büyük milli bayramımızın yansımalarını onların bakış açısıyla görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

İşte katılım koşulları!

Yarışmaya katılım koşullarını da açıklayan Başkan Çakır şunları söyledi:

“-Resim ölçüleri: 35x50 cm resim kağıdı.

-Teknik ve malzeme: Serbest resim tekniği,tercihe göre sulu boya, kuru boya, pastel boya, guaj boya kullanılabilir.

-Her öğrenci 1 resimle katılabilir.

-Resmin arkasına Adı-Soyadı-Yaş-Okuduğu Okul-Sınıf-İletişim telefon numarası yazılacaktır. Yarışmaya katılan resimler iade edilmeyecektir.

-Dereceye girecek olan resimler; Amasra Belediyesi bünyesinde bulunan ve alanında uzman kişilerden oluşan komisyon tarafından seçilecektir.

- Resimler, en geç  21 - 27 Ekim 2020 tarihleri arasında Amasra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

-Dereceye girenler 28 Ekim Çarşamba Günü Amasra Belediyesinin sosyal  paylaşım ağlarından duyurulacaktır.

-Ödüller 29 Ekim 2020 tarihinde Amasra Belediyesinde törenle öğrencilere teslim edilecektir.

- Yarışmada birincilik alacak çocuklarımıza Tablet ikincilik ve üçüncülük alacak çocuklarımıza Resim Seti ödüllerinin sahibi olacaktır. Ayrıca katılan tüm resimler sergilenecektir.”