Akdeniz'den 'Tedbirlere uyalım' çağrısı

Vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesinin herkes için üzücü ve tedirgin edici olduğunu belirten Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz 'HES kodu ile müşteri alan, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyan esnafımız ikinci bir kapanma ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşlardan daha fazla duyarlılık bekliyor. Kontrollü normalleşmenin sürdürebilmesi ve piyasada çarkların dönebilmesi için herkes elini taşın altına koymalı' dedi.

Akdeniz'den 'Tedbirlere uyalım' çağrısı

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, son günlerde ülke genelinde vaka sayılarının hızlı bir şekilde artması esnafı ve vatandaşları tedirgin ettiğini söyledi. Başkan Akdeniz, “Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi nedeniyle işleri durma noktasına gelen esnafımız kontrollü ve yerinde normalleşme süreciyle birlikte tüm tedbirleri alarak sahaya çıktı. Ancak son günlerde ülke genelinde vaka sayılarının hızlı bir şekilde artması esnafımızı ve vatandaşları tedirgin ediyor. HES kodu ile müşteri alan, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyan esnafımız ikinci bir kapanma ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşlardan daha fazla duyarlılık bekliyor. Kontrollü normalleşmenin sürdürebilmesi ve piyasada çarkların dönebilmesi için herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

Tedirgin edici

Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafın yeni bir kapanışı kaldıramayacağını kaydeden “Ramazan’a sayılı günler kala, ilkbahar-yaz sezonuna girmek için piyasanın hareketlenmesini beklediğimiz bu günlerde vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesi hepimiz için üzücü. Bir yıldır büyük sıkıntı yaşayan, iş yerleri kapalı olan ve faaliyetleri sınırlandırılan esnafımız kontrollü normalleşme süreci bile birlikte tam rahat nefes alacak derken ikinci bir kapanma ile karşılaşmak istemiyor. Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımız yeni bir kapanışı kaldıramaz. Zaten olası bir kapanma halinde ticaret can çekişir. Virüsün etkilerini minimum seviyeye indirmek için ve kapanışların önüne geçmek için her zamankinden daha dikkatli davranmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Tedbirlere sarılalım”

Kontrollü ve yerinde normalleşme süreci asla gevşeme olarak algılanmaması gerektiğini belirten Akdeniz “Kontrollü ve yerinde normalleşme süreci aslında vatandaşlarımızın kendi gayretine göre sonuçlanacak. Yeni uygulama ile her il kendi rengini belirlediği gibi kendi kaderini de belirliyor. Kontrollü ve yerinde normalleşme süreci asla gevşeme olarak algılanmamalı. Düşük ve orta riskli olan illerimiz riskli konuma düşmemek için elinden geleni yapmalı. Önce sağlık, sonra da ekmek parası için vatandaşın, esnafın ve tüm kesimlerin olayın ciddiyetini daha iyi idrak ederek hareket etmesi lazım. Sosyal hayat kontrollü bir şekilde sürdürülebilir. Kimse maskesini çıkarmaz, herkes tedbirlerini alır ve kurallara uyarsa bulaşı azaltmış oluruz. Buradan tüm esnaf camiamızı ve vatandaşlarımızı uyarıyorum. Sevdiklerimizi, ailemizi korumak için, iş yerlerimizde faaliyetleri sürdürebilmek ve ekonomide çarkları döndürebilmek için tedbirlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu yokuşu aşarsak belki düzlüğe erişebiliriz” ifadelerinde bulundu.