Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

'MİLLİ EGEMENLİĞİN 102.YILI KUTLU OLSUN'

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında,23 Nisan egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun bir kez daha tescillendiği tarihi bir gün. Bugün de demokrasiye, tüm vesayet odaklarına karşı sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.”

Milletvekili Tunç mesajında şunları söyledi: “Topraklarımızın işgal altında olduğu, bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği zor bir dönemde, milletin kendi kaderine el koyduğu 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi dünyada bir benzeri daha olmayan milletimizin verdiği kurtuluş mücadelesinin içinden doğmuştur. Böylece, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” anlayışıyla demokrasimizin ve cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır. Aziz milletimizin istiklal mücadelesinde o gün gösterdiği azim ve kararlılık, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda bugün verdiğimiz istikbal mücadelesinin de başlıca ilham kaynağıdır.

Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşunun 102. yılındayız. Cumhuriyetimizi Demokrasi ile taçlandırmak, hukukun üstünlüğünü ve milletin egemenliğini tam anlamıyla tesis etmek, Devletimizin, Demokratik, Sosyal ve Hukuk Devleti ilkelerini güçlendirmek için çok önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Milletin egemenliğinden rahatsız olan çevreler olsa da ülkemizi 2023-2053-2071 hedeflerini yakalayacaktır. TBMM, Milletimizden aldığı yetkiyi yine milletimizin menfaati için kullanmaya devam edecektir.

23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek Bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Bugün bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye’nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."