AK Parti 25. yılını kutladı
AK Parti'nin 25'inci kuruluş yıl dönümü, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Millet Bahçesi'nde düzenlenen programla kutlandı. Programa Bartın'dan da yoğun katılım sağlandı.
AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan beraberindeki AK Parti il, ilçe ve belde teşkilatları ile belediye başkanları partinin başkentte düzenlediği kuruluş yıl dönümü programına katılım sağladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti, siyasetteki 25’inci yılını Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen programla kutladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen programa Bartın’dan da geniş katılım sağlandı. Katılımcılar arasında başta AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan olmak üzere parti il, ilçe ve belde teşkilatları ile belediye başkanları ile partililer yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bu partiyi millet kurdu”
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan bugüne geçen 25 yıllık sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 14 Ağustos 2001’den bu yana parti çatısı altında görev yapan herkese teşekkür ederek, AK Parti’nin milletin iradesiyle kurulduğuna vurgu yaptı.
Erdoğan, “Bu partiyi millet kurdu, sizler kurdunuz. Kumaşını millet dokudu, hamurunu millet yoğurdu” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin kuruluşunun ardından Türkiye’ye “karanlığa kapalı, aydınlığa açık” bir anlayışla hizmet etme sözü verdiklerini belirten Erdoğan, partisinin 25 yıllık iktidarı döneminde hayata geçirilen yatırımlara da dikkat çekti.
“Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarını kazandırdık”
Ekonomi, sağlık, eğitim ve ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik konumundaki değişime de dikkat çekti. Erdoğan, “Ekonomide, sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada Türkiye’ye tarihinin en büyük yatırımlarını, en büyük projelerini kazandırdık.” dedi.
Türkiye’nin dünya ekonomisindeki sıralamasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Dünyanın 21’inci büyük ekonomisi olan Türkiye, 2025 yılı itibariyle dünyada 16’ncı Avrupa’da altıncı sıraya yükseldi.” ifadelerini kullandı.
Bartın’dan Ankara’ya geniş katılım
Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan’ın yanı sıra il teşkilatı, ilçe ve belde teşkilatları ile belediye başkanları programa katılarak AK Parti’nin 25’inci yıl heyecanına ortak oldu.
Bartın’dan programa katılan teşkilat mensupları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını ve programı heyecan ve gururla takip etti.
HABER: Eda Koç