8 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Bylock'tan 8 kişi daha tutuklandı

8 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Nurdan Eroğlu

Bartın merkezli 8 ilde  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında operasyonlarda Bylock kullandığı iddiası ile gözaltında bulunan ve adliyeye sevk edilen  ikisi kadın 12 kişiden 8’i tutuklandı. Yine aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri kadın 4 kişi de dün adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Bartın merkezli 8 ilde FETÖ/ PDY  operasyonu kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerinin Bartın, Zonguldak, Karabük, Tokat, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde başlattığı eşzamanlı operasyonlarda Bylock kullandığı iddiası ile gözaltında bulunan ikisi kadın 12 kişi Pazartesi günü sabah saatlerinde emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilmişti. Mahkemeye çıkartılan ve aralarında iki kadının da bulunduğu 8 şüpheli Bylock kullandığı iddiası ile tutuklanırken 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

4 KİŞİ DAHA ADLİYEDE

Yine aynı soruşturma kapsamında polisin Bartın merkezli Zonguldak, Karabük, Tokat, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde başlattığı eşzamanlı operasyonlarda Bylock kullandığı iddiası ile gözaltına alınan biri kadın 4 kişi daha dün adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarıldı.