2017'de 3 büyük proje Bartın'ı bekliyor

Eski Belediye Binasının Kent Tarihi Müzesine dönüştürülmesi,Hükümet Caddesi'ndeki alt yapı ve üst yapı çalışmaları Kaynarca'da 20 bin m2 sosyal yaşam alanı.

2017'de 3 büyük proje Bartın'ı bekliyor

Kent tarihi müzesi çalışmaları bugün başlıyor

Nurdan Eroğlu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılması planlanan projelerle ilgili açıklamada bulundu. Akın, yaptıkları her projenin Bartın ve Bartınlılar için olduğunu ifade ederken 2017’de Belediyenin yapmayı planladığı 3 büyük proje bulunuyor. Bunlar ise Eski Belediye Binasının Kent Tarihi Müzesine dönüştürülmesi, Hükümet Caddesi’ndeki alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile Kaynarca’da 20 bin metrekarelik alana yapılacak olan sosyal yaşam alanı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yalı mevkiinde Gazhane Parkının orada bulunan Eski Ulaşım Hizmetleri Binası ve Araç Makine Park Alanının yıkım çalışması sonrasında Bartın Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılması planlanan projelerle ilgili açıklamada bulundu. İlk olarak Gazhane Parkının genişletilmesi projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cemal Akın, “Gazhane Parkının genişletilmesi projemize 24 Ocak’ta temel atmayı düşünüyoruz. Bu yıl içerisinde projeyi bitirip hizmete sunmayı planlıyoruz. Bittiğinde orası çok güzel bir alan haline gelecek. Bu yıl kısa zamanda bitirmeyi planladığımız başka projelerimiz de var. Bunlardan bir tanesi Hendekyanı’nda İnönü İlkokulunun olduğu bölgede hem vatandaşlarımızın sıkıntılarını hem de öğrencilerimizin sıkıntılarını çözmek amacıyla üst geçit yapacağız. Projesi bitti. Şuanda ihale aşamasında. İnşallah bu projesi yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcına yetiştirmiş olacağız” dedi.

KENT TARİHİ MÜZESİ ÇALIŞMALARI BUGÜN BAŞLIYOR

Kent Tarihi Müzesi çalışmalarının bugün başlayacağını kaydeden Cemal Akın, Pazartesi günü (bugün) Kent Tarihi Müzesi çalışmalarına başlayacağız. Bildiğiniz gibi Kent Müzesini Eski Belediye Binasına yapıyoruz. Buranın ihalesini yaklaşık 1,5 ay önce gerçekleştirmiştik. Bu projemizin maliyeti 2 milyon 975 bin TL civarında. Eski Belediye Binasını restore ederken en eski haliyle ortaya çıkaracağız ve orası Kent Müzesi haline geldiğinde Bartın’ın 3 bin yıllık tarihi de gözle görülür hale gelecek” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET CADDESİ SIFIRDAN YAPILACAK

2017’de yapılacak bir diğer önemli projenin Hükümet Caddesi’ndeki doğalgaz, alt yapı ve üst yapı çalışmaları olduğunu kaydeden Akın, “Kent Müzesi çalışmalarını bir taraftan yürütürken Hükümet Caddesi’ne de doğalgazı getirmeyi planlıyoruz. Bu caddede sadece doğalgaz çalışmalarını yapmayacağız. Elektriğinden telefona suyundan kanalizasyonuna kadar bütün alt yapı çalışmalarını caddede gerçekleştireceğiz. Bundan sonradaki üst yapı çalışmalarını yapacağız. Aynı zamanda Hükümet Caddesine 3 tane heykel dikmeyi planlıyoruz. Bunlardan biri ağdacı heykeli olacak. Bir tane simit satan bir heykel. Bir tane de bakırcı, demirci heykeli olacak. Tabi bunlar çok büyük heykeller olmayacak. Orta boyutta heykeller olacak. Hükümet Caddesinde yapacağımız bu çalışmalarla ve Kent Müzesinin de tamamlanmasıyla hem Bartın’da yaşayanlar için hem de turistlerin gelebileceği alanlar meydana getirmiş olacağız” açıklamasında bulundu.

KAYNARCA PROJESİ BU YIL START ALACAK

İçerisinde buz pateni pisti, kaykay pisti, mini golf sahası gibi Bartın’da ilk defa yapılacak alanların bulunduğu Kaynarca sosyal yaşam alanı projesiyle ilgili de açıklamada bulunan Cemal Akın, “2018’nin ilk 6 ayı içerisinde hizmete sokmayı planladığımız bir projeyi daha hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 2017’nin içerisinde bu projeyle ilgili her şeyi tamamlamak istiyoruz. Kaynarca’da 20 bin metrekarelik bir alanda 8 bin metrekaresi tamamen yeşil alandan oluşan geriye kalan 12 bin metrekarelik alan içerisinde 2 tane tenis kortu, 1 tane basketbol ve voleybol sahası, kaykay pisti, mini golf sahası, futbol sahası ve buz pateni pistinin bulunacağı bir park yapacağız. Bu parkta aynı zamanda büyük bir oyun alanı ve 2 katlı bir bina da bulunacak. Bu binanın bir katı kafeterya bir katı da yaşam merkezi olacak.  O bölge halkın faydalanabileceği güvenlik tarafından korunana bir bölge haline gelecek” ifadelerinde bulundu.

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ SANAYİYE TAŞINIYOR

Bartın Belediyesi tarafından şuanda yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Cemal Akın şunları söyledi:

“Bunun yanında gerçekleştirdiğimiz bir sürü çalışma var.  Şuanda Sanayi’ye Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün taşınmasını gerçekleştiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün eski yeri olan Elmalık alanını da güzel bir park alanı haline getireceğiz. Halkın eğlenebileceği, vakit geçirebileceği her şeyden önemlisi gibi güvenli bir şekilde oturabileceği alanlar yapmamız lazım. Bartın’da yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Bunu da elimizde geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz devam edecek. Bunu sadece tek ben değil bütün Belediye çalışanlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Nihayetinde yapılan tüm hizmetler Bartın için.

İnkumu’nda da çalışmalar yapıyoruz. Çöp konteynırlarını yerin altına koyuyoruz. Aynı zamanda orada bir bisiklet yolu yapım çalışması da gerçekleştiriyoruz. Ve o bölgenin aydınlatmasını güçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. İnkumu’nda kanalizasyon ve su arıtma sorununu çözdük. Şuanda 8 terfi merkezimizin 6’sı çalışıyor. 2 terfi merkezi de 15 güne kadar çalışmış olacak. Bütün terfi merkezleri çalıştığında da her gün Bartın Irmağına giden 3 bin tonluk kanalizasyon suyu artık gitmeyecek. Bu çok büyük bir proje. Her şeyden önce bir çevre projesi.

İNKUMU’DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İnkumu’nda biz her gün 250 ton fosseptik topluyorduk. Kendi araçlarımız yetmiyordu dışarıdan da araç kiralıyorduk. Biz göreve başlamadan önce bunlar parayla yapılan hizmetlerdi. Ancak biz bu hizmetleri bedava yapıyorduk. Şunu mutlulukla söyleyebilirim ki İnkumu’nda artık kanalizasyon sokakta değil. Suya, ırmağa ve denize karışmıyor. Biz “Temiz hava, temiz deniz ve temiz su” dedik. Allah’ın izniyle de dediğimiz her şeyi teker teker gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte Bartın’a hizmet etmek için çalışıyoruz. Bartın için bu hizmetler hayırlı uğurlu olsun.”