16. Drahna Keşkek Festivali coşkuyla gerçekleştirildi
Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Köklü Köyü'nde düzenlenen 16. Uluslararası Bartın-Drahna Yöresel Keşkek Festivali, sağanak yağışa rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Drahna Çevre Kalkınma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (DRAHNADER) tarafından organize edilen festivalde vatandaşlar, müzik, kültür ve dayanışma dolu iki gün yaşadı.
Sağanak yağışın altında eğlence devam etti
Bartın Drahna Dağ Bahçe Festival Alanı ile Köklü Köyü Ahmet Yılmaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 16. Geleneksel Drahna Keşkek Festivali, 25-26 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Havanın yağışlı olmasına rağmen festival alanını dolduran vatandaşlar, etkinliklere ilgi gösterdi.
Festival kapsamında sevilen sanatçı Ramazan Çelik sahne alırken, Grup Doğa ve Metin Saraç da performanslarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Yağışa rağmen konserler ve etkinlikler devam ederken, vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi. Kültürel etkinlikler kapsamında Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği folklor ekibi sahne alarak yöresel gösteriler sundu. Çocuklar için düzenlenen sihirbaz gösterisinde ise Aydın Cozur, eğlenceli ve interaktif gösterileriyle minik katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Festival boyunca geleneksel yöresel oyunlar, fotoğraf ve şiir yarışmaları, bilgi yarışmaları gibi birçok etkinlik düzenlendi. Drahna kültürünün önemli bir parçası olan geleneksel keşkek ise vatandaşlara ikram edildi.
Yılmaz Tunç, festivale katılan isimlerin arasındaydı
Festivalin önemli konukları arasında önceki dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Sağanak yağışa rağmen iptal edilmeyen 16. Uluslararası Bartın-Drahna Yöresel Keşkek Festivali, müzik, kültür ve geleneklerin bir araya geldiği coşkulu anlarla tamamlandı. Festival organizasyonu, Drahna Keşkek kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı.
Ata Can unutulmadı
Festivalin bu yılki anlamlı yönlerinden biri de dayanışma çağrısı oldu. Program kapsamında alınan her hediye bileti, Atacan Terzi’nin tedavisine katkı sağlayacak. “El ele verip yeneceğiz” sloganıyla başlatılan kampanyaya katılımcılar destek verdi. Festival coşkusunu paylaşırken bir çocuğun geleceğine umut olmak isteyen vatandaşlar, bağış kampanyasına destek vererek bu anlamlı iyilik hareketinin bir parçası oldu. Festival alanında kültür ve eğlencenin yanı sıra dayanışma duygusu da ön plana çıktı.
Gençler, Ata Can’ın umudu oluyor
Keşkek festivali kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında derece alanlara ödülü verildi. Ödül alan çocuklar ve gençler hiç düşünmeden Ata Can Terzi’nin sağlığına bir an önce kavuşması için seferber oldu. Ödüllerin anlamı, bağış kampanyasında katlanarak arttı.
HABER: Eda Koç